Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Macháč ozdobil letošní premiéru na antuce vítězstvím, Nadal má za sebou úspěšný návrat

První letošní utkání na antuce, první výhra. Tomáš Macháč vstoupil úspěšně do turnaje v Barceloně, když Šang Ťün-čchenga z Číny porazil 6:4, 6:4. V další fázi narazí na domácího Španěla a turnajovou jedenáctku Alejandra Davidoviche. Své první utkání po návratu úspěšně zvládl Rafael Nadal.

Tomáš Macháč
zdroj: REUTERS

Macháč měl zahájit působení na antukových dvorcích před týdnem v Monte Carlu, ale turnaj vynechal kvůli odpočinku. Devatenáctiletého Šang Ťün-čchenga zdolal podruhé v kariéře. Stejně jako před dvěma lety ve Phoenixu mu nedovolil ani set.

Třiadvacetiletý Čech získal první sadu díky brejku ve třetí hře. Ve čtvrtém gemu druhého dějství odvrátil stav 0:40 a po prolomeném servisu soupeře se ujal vedení 4:3. Brejk sice nepotvrdil, ale vzápětí se mu podařilo získat podání čínského soka ještě jednou a zápas nakonec uzavřel druhým využitým mečbolem.

Vítězně vstoupil do turnaje i bývalý první hráč světa Rafael Nadal, který se na okruhu ATP objevil poprvé od lednového zranění. Vítěz 22 grandslamů a dvanáctinásobný šampion turnaje v Barceloně vyhrál 6:2, 6:3 nad Italem Flaviem Cobollim. Dalším soupeřem sedmatřicetiletého Španěla, který kvůli vleklým zdravotním problémům vynechal skoro celou minulou sezonu, bude čtvrtý nasazený hráč Alex de Minaur z Austrálie.

Tenisový turnaj mužů v Barceloně (antuka):

Dvouhra – 1. kolo: Macháč (ČR) – Šang Ťün-čcheng (Čína) 6:4, 6:4, Díaz Acosta (Arg.) – Čorič (15-Chorv.) 6:2, 7:5, Lajovič (Srb.) – Schwartzman (Arg.) 6:1, 6:2, Carballés (Šp.) – Grenier (Fr.) 6:2, 6:4, van Assche (Fr.) – Čang Č'-čen (Čína) 7:5, 6:2, Munar (Šp.) – Nišioka (Jap.) 6:3, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články