Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Uzdravená Krejčíková se vrátila na okruh WTA porážkou, Plíšková vydřela postup v Rouenu

Po dvouměsíčních zdravotních problémech naskočila Barbora Krejčíková zpět do kolotoče WTA, ale na antuce ve Stuttgartu prohrála 7:5, 4:6 a 4:6 s Veronikou Kuděrmětovovou. S Ruskou bojovala více než tři hodiny, v rozhodujícím setu přitom vedla už 3:0. Postup naopak neminul Karolínu Plíškovou, konkrétně v Rouenu. Ruskou kvalifikantku Polinu Kuděrmětovovou zdolala 7:5, 1:6, 7:5 a uspěla poprvé od únorového turnaje v Dubaji.

Barbora Krejčíková na antuce ve Stuttgartu
zdroj: Profimedia

Krejčíková naposledy absolvovala turnaj v Abú Dhabí na začátku února. Pak přišla kvůli zranění o velké turnaje v Dauhá a Dubaji, kde měla obhajovat titul, a následně onemocněla těžkou chřipkou. V žebříčku WTA se propadla na 24. místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Uzdravená Krejčíková prohrála ve Stuttgartu bitvu s Kuděrmětovovou

Proti světové devatenáctce Kuděrmětovové začala ztrátou servisu, ale postupně se dostala do tempa a po obrovské bitvě získala první set. Ve druhém za stavu 4:4 naopak proměnila brejk Ruska po chybě české tenistky a vedení udržela.

Osmadvacetiletá Krejčíková pak rozhodující dějství začala skvěle, vedení 3:0 ale promarnila a nakonec dobře rozehraný duel ztratila.

Plíškovu čeká v dalším kole Stephensová

Dvaatřicetiletá Plíšková, která momentálně v žebříčku figuruje na 47. příčce, získala vyrovnaný úvodní set díky jedinému úspěšnému brejku za tři čtvrtě hodiny. Ve druhém se jí ale přestalo dařit na podání a jen těsně odvrátila kanára. V rozhodující sadě nevyužila vedení 4:2 a dovolila 178. hráčce světa vyrovnat, koncovku však zvládla lépe.

O postup do čtvrtfinále se utká s šestou nasazenou Američankou Sloane Stephensovou. Na předchozích velkých turnajích v Indian Wells i v Miami vypadla shodně v prvním kole.

Tenisový turnaj žen ve Stuttgartu (antuka):

Dvouhra – 1. kolo: V. Kuděrmětovová (Rus.) – Krejčíková (ČR) 5:7, 6:4, 6:4, Vickeryová (USA) – Sasnovičová (Běl.) 7:6 (7:2), 7:5, Badosaová (Šp.) - Šnajderová (Rus.) 6:3, 6:4.

Tenisový turnaj žen v Rouenu (antuka):

Dvouhra – 1. kolo: Plíšková (ČR) - P. Kuděrmětovová (Rus.) 7:5, 1:6, 7:5, Andrejevová (5-Rus.) – Podoroská (Arg.) 6:1, 6:3, Stephensová (6-USA) – Stearnsová (USA) 1:6, 6:1, 6:3, Linetteová (Pol.) – Jacquemotová (Fr.) 7:5, 6:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články