Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ruud na Tsitsipase v Monte Carlu nestačil. Ten na turnaji triumfoval už potřetí

Řecký tenista Stefanos Tsitsipas získal potřetí v kariéře titul na turnaji Masters v Monte Carlu. Nora Caspera Ruuda ve finále porazil 6:1, 6:4 a na monacké antuce navázal na triumfy z let 2021 a 2022.

Stefanos Tsitsipas
zdroj: REUTERS autor: Denis Balibouse

Tsitsipas se stal pátým hráčem open éry, který v Monte Carlu dokázal vyhrát alespoň třikrát. Dnešním vítězstvím se na druhém místě historické tabulky vyrovnal Iliemu Nastasemu, Björnu Borgovi a Thomasi Musterovi, jasně nejúspěšnějším hráčem turnaje v Monackém knížectví je Rafael Nadal s jedenácti trofejemi.

"Bylo to hrozně těžké, ale být zpátky, vyhrávat turnaje je prostě skvělý pocit," řekl Tsitsipas na kurtu po zisku jedenáctého titulu v kariéře. "Potřetí je to ještě výjimečnější než poprvé nebo podruhé. Je to neuvěřitelné vítězství. Vyhrát dneska bylo o nervy. Hrozně jsem tu trojičku chtěl, takže jsem strašně šťastný," dodal.

Pětadvacetiletý Řek, jenž v semifinále vyřadil suveréna letošní sezony Jannika Sinnera, nedal Ruudovi v úvodním setu šanci a získal ho za 37 minut. Ve druhém naopak tlačil dvojnásobný finalista Roland Garros, jenž do finále postoupil přes světovou jedničku Novaka Djokoviče, koncovku ale nezvládl.

Tsitsipas soupeři v desátém gamu počtvrté v zápase sebral servis a díky triumfu se ve světovém žebříčku vrátí do první desítky, bude sedmý. Ruud, jemuž útok na premiérový titul z turnaje Masters opět nevyšel, se posune na šestou příčku.

Tenisový turnaj mužů v Monte Carlu (antuka, dotace 6,642.938 milionů eur):

Dvouhra – finále:

Tsitsipas (12-Řec.)  Ruud (8-Nor.) 6:1, 6:4.

Čtyřhra – finále:

Gille, Vliegen (Belg.)  Zverev, Melo (Něm./Braz.) 5:7, 6:3, 10:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články