Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Macháč postoupil poprvé v kariéře do čtvrtfinále turnaje série Masters

Tomáš Macháč porazil v Miami Itala Mattea Arnaldiho hladce 6:3, 6:3 a poprvé v kariéře postoupil na akci série Masters do čtvrtfinále. Po předchozím třísetovém dramatu s Andym Murrayem, kterého zdolal po takřka třech a půl hodinách, se tentokrát na kurtu zdržel jen 80 minut. O semifinále se utká s druhým nasazeným Italem Jannikem Sinnerem.

Tomáš Macháč
zdroj: Reuters

Macháč postupem mezi osmičku nejlepších na Masters navázal na Jiřího Lehečku, který do stejné fáze prošel jako první český tenista od Tomáše Berdycha v roce 2017 na předchozím turnaji v Indian Wells. Ve čtvrtfinále poté nestačil na – do té doby letos neporaženého – Sinnera.

Ve stopách krajana bude Macháč pokračovat na Floridě i dál, jeho dalším soupeřem totiž bude právě třetí hráč světa Sinner. Úřadující šampion Australian Open v osmifinále vyřadil Christophera O'Connella z Austrálie. S Macháčem se na okruhu ATP utkají poprvé.

Je nám líto, video expirovalo.
Sinnera v Miami čeká Macháč

V duelu s Arnaldim měl rodák z Berouna problémy jen v úvodu, kdy o svoje podání musel dlouze bojovat. Soupeře ale k brejkbolu nepustil a žádné komplikace pak nepřipustil ani ve zbytku zápasu. Itala porazil bez ztráty setu i ve druhém vzájemném duelu.

Díky postupu do čtvrtfinále se Macháč příští týden posune ve světovém žebříčku poprvé v kariéře do první padesátky.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články