Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rybakinová je první finalistkou a v Miami může zkompletovat Sunshine Double

Jelena Rybakinová po necelých dvou týdnech zaútočí na druhý titul. Po Indian Wells má šanci vyhrát i v Miami, v semifinále turnaje si totiž kazachstánská tenistka poradila s domácí Jessicou Pegulaovou 7:6 a 6:4. Její finálovou soupeřkou může být Petra Kvitová nebo Sorana Cirsteaová.

Jelena Rybakinová
zdroj: ČTK/AP autor: Wilfredo Lee

Světová sedmička Rybakinová zdolala třetí hráčku žebříčku Pegulaovou poprvé na třetí pokus a prodloužila vítěznou sérii na 13 utkání. V sobotním finále může narazit na Kvitovou, pokud třiatřicetiletá česká tenistka uspěje proti Soraně Cirsteaové z Rumunska.

Pole semifinalistů mužského Masters v Miami zkompletovala světová jednička Carlos Alcaraz. Teprve devatenáctiletý Španěl přehrál 6:4, 6:2 domácího Američana Taylora Fritze a ani v desátém letošním zápase na tvrdém povrchu neztratil set. Pokud Alcaraz obhájí titul, stane se nejmladším vítězem Sunshine Double a udrží světový trůn.

"Na začátku jsem byl trochu nervózní. Bylo to pro mě něco nového, protože jsme proti sobě hráli poprvé. Klíčové bylo prolomit jeho servis a pak si hrát svou hru," uvedl Alcaraz. V semifinále ho čeká Ital Jannik Sinner.

Získat Sunshine Double, tedy vyhrát v jedné sezoně turnaje v Indian Wells i Miami, v minulosti dokázali čtyři tenistky a sedm mužů. Z nich byl poslední Švýcar Roger Federer v roce 2017, ze čtyř žen loni Polka Iga Šwiateková. Ta nyní v Miami chybí kvůli zranění žeber.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články