Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Triumf v Tallinnu mi dodal hodně energie, říká Krejčíková před startem v Ostravě

Ve velké pohodě se chystá Barbora Krejčíková na středeční vstup do ostravského turnaje Agel Open. Není divu, v minulém týdnu triumfovala na turnaji v Tallinnu a nyní se těší, že si opět zahraje před domácími fanoušky. Ačkoliv je povrch v Ostravar aréně pomalejší, než byla zvyklá, věří, že si s tím poradí stejně jako s americkou tenistkou Shelby Rogersovou, která nebude rozhodně snadnou soupeřkou.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková chce v Ostravě navázat na úspěch z Tallinnu

"Jsem ráda, že se mi po úspěšných deblech začalo dařit i v singlu. Dala jsem do toho hodně energie a snažila se co nejlépe připravit. Mám z toho radost a budu na to chtít navázat," řekla Krejčíková.

Rodačka z Brna vyřadila v Tallinnu tři hráčky z první dvacítky a ve finále porazila Estonku Anett Kontaveitovou 6:2, 6:3. Získala tak první singlový titul po téměř 15 měsících a po jarním zranění lokte. Celkově vyhrála na okruhu WTA čtvrtou trofej ve dvouhře.

"Vždycky je těžké hrát proti domácí hráčce. Soustředila jsem se ale na svůj výkon a snažila se předvést maximum. Když jsem vyhrála poslední balon, zvedla ruce nad hlavu a věděla, že si budu přebírat tu nádhernou trofej, byl to super pocit. Dodalo mi to hodně energie do dalších zápasů, které mě čekají," uvedla Krejčíková.

Na povedené výkony by ráda navázala i v Ostravě. Konkrétní cíle si ale nedává. "Chtěla bych zahrát zase dobře. Je to strašně silně obsazený turnaj a jsou tu nové podmínky. Nejsem tu tak dlouho, abych se na to mohla co nejlépe připravit. Budu bojovat s tím, co budu mít," řekla.

Povrch v Ostravě je podle ní pomalejší než v Tallinnu. "Byla jsem tu z Fed Cupu zvyklá na rychlejší povrch. Beru to ale jako výzvu a věřím, že mi to bude sedět. Uvidíme po prvním zápase. První kola bývají nejtěžší," uvedla Krejčíková s tím, že se cítí zdravá a natěšená.

Úspěch v Tallinnu však za restart sezony po jarním zranění nebrala. "Těžko říct, jestli je to vzpruha. Je těžké se dívat do budoucna, protože nikdo neví, co bude zítra. Věřím, že jsem na správné cestě, začala jsem hrát dobře a bylo to teď vidět. Budu se chtít dál zlepšovat," prohlásila tenistka z Ivančic.

Těší se i na fanoušky. "Jsem ráda, že jsem zpátky doma. Na Ostravu mám dobré vzpomínky. Když jsem tu hrála před dvěma lety, byl to jeden z mých odrazových můstků k dobrým výsledkům, které jsem později měla," řekla dvojnásobná vítězka loňského French Open. Věří, že v počtu žádostí o vstupenky trumfne i rodačku z nedalekého Bílovce Petru Kvitovou.

Krejčíková vstoupí do turnaje ve středu ve 12:00 proti pětatřicáté hráčce světa Rogersové. "Je to Američanka a na betonu hraje dobře. Bude to náročné, ale já jsem taky v dobré formě. Těším se, že to bude hezký zápas. Věřím, že to bude mít pro mě dobrý konec," dodala s tím, že dále než do příštího zápasu se nedívá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články