Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Ruské tenistky vyhrály asijské turnaje v Tokiu a Soulu

V rychlém sledu přišla dvě vítězství ruských tenistek. Ljudmila Samsonovová nejprve zvítězila ve finále turnaje v Tokiu, její krajanka Jekatěrina Alexandrovová poté přidala triumf i v korejském Soulu.

Jekatěrina Alexandrovová
zdroj: ČTK / AP / Ahn Young-joon

Samsonovová vyhrála i čtvrté finále na okruhu WTA. V Tokiu porazila Číňanku Čeng Čchin-wen 7:5, 7:5 a slaví trofej na třetím z posledních čtyř turnajů. Ze 30. místa ve světovém žebříčku se dostane na životní dvaadvacáté.

Třiadvacetiletá Samsonovová získala dva tituly za sebou ve Washingtonu a v Clevelandu, loni ovládla turnaj v Berlíně, kde začínala v kvalifikaci. Letos od července utrpěla jedinou porážku ve čtvrtém kole US Open od Australanky Ajly Tomljanovicové. Z posledních 19 utkání vyhrála osmnáct.

Paradoxně těžila z toho, že ruské hráčky nemohly kvůli invazi na Ukrajinu startovat ve Wimbledonu. "Nejprve jsem byla v šoku, když jsem se o tomhle rozhodnutí dozvěděla. Ale pak jsem si řekla: OK, mám měsíc bez turnajů, tak začnu makat. Měla jsem 32 dnů čistě tréninkových, což je v tomhle období sezony abnormální," vysvětlila Samsonovová.

Druhá nasazená Alexandrovová v korejské metropoli Soulu v souboji o svoji třetí trofej zdolala turnajovou jedničku Jelenu Ostapenkovou. Sedmadvacetiletá Ruska vyhrála nad lotyšskou šampionkou turnaje z roku 2017 po dvou rozdílných setech 7:6 a 6:0.

V prvním setu ještě ruská tenistka odvrátila setbol, od stavu 3:0 ve druhém ale měla cestu za titulem volnou. Bývalá šampionka Roland Garros Ostapenková si totiž poranila nohu a uhrála už jen jediný fiftýn. Alexandrovová navázala na červnový triumf na trávě v Hertogenboschi.

Ital Lorenzo Sonego porazil ve finále turnaje v Metách Alexandra Bublika z Kazachstánu a získal třetí titul na okruhu ATP. K první letošní trofeji se turnajem probojoval bez ztráty setu, sedmého nasazeného soupeře zdolal 7:6, 6:2. S Bublikem, jenž letos získal premiérový titul v Montpellier, sváděl vyrovnanou bitvu jen v úvodním setu, který po necelé hodině získal v tie-breaku. Ve druhém sebral soupeři dvakrát podání a v závěru proměnil hned první mečbol.

Tenisový turnaj žen v Tokiu (tvrdý povrch):

Dvouhra - finále: Samsonovová (Rus.) - Čeng Čchin-wen (Čína) 7:5, 7:5.

Tenisový turnaj žen v Soulu (tvrdý povrch):

Dvouhra - finále: Alexandrovová (2-Rus.) - Ostapenková (1-Lot.) 7:6 (7:4), 6:0.

Čtyřhra - finále: Wickmayerová, Mladenovicová (Belg./Fr.) - Muhammadová, Santamariaová (1-USA) 6:3, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články