Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Nadal udolal Tsitsipase, na postup to ale nestačilo. Do semifinále jde místo něj obhájce Zverev

První tenista světového žebříčku Španěl Rafael Nadal si nezahraje semifinále Turnaje mistrů. Na jeho úkor v Londýně postoupil obhájce titulu Alexander Zverev z Německa díky výhře nad Rusem Daniilem Medvěděvem 6:4 a 7:6.

Rafael Nadal oslavuje vítězství v utkání na Turnaji mistrů
zdroj: AP autor: Alastair Grant

Nadal sice na závěr skupiny Andreho Agassiho porazil Řeka Stefanose Tsitsipase 6:7, 6:4 a 7:5, ale k postupu pak potřeboval výhru Medvěděva. Zverev však výborně podával, v prvním setu využil jediný brejkbol a ve druhém získal tie-break 7:4.

V semifinále se tak střetnou Tsitsipas s šestinásobným vítězem vrcholu sezony Švýcarem Rogerem Federerem a Zvereva čeká Dominic Thiem z Rakouska.

V rámci sobotního programu se na kurtu rozloučí s kariérou Tomáš Berdych, ATP ocení i loni skončivšího Radka Štěpánka a Španěla Davida Ferrera.

Je nám líto, video expirovalo.
Zverev zdolal Medveděva a postoupil do semifinále na úkor Nadala

Debutant na Masters Tsitsipas měl místenku v semifinále jistou už před zápasem s Nadalem a v prvním setu hrál výborně. Sadu rozhodl v tie-breaku, ve kterém mu Španěl pomohl chybou a setbol Řek proměnil esem.

Nadalova enormní snaha ale slavila úspěch ve zbytku střetnutí. Král Roland Garros nečelil za celý duel brejkbolu a sám si postupně připravoval příležitosti při Tsitsipasově servisu.

V druhém setu uspěl v deváté hře a v rozhodující sadě v jedenácté poté, co při brejkbolu donutil soupeře k voleji do autu. Utkání pak dopodával.

Po utkání Nadal dostal cenu za ukončení roku v čele žebříčku. "Je to pro mě velká čest a chtěl bych především z celého srdce poděkovat fanouškům z celého světa za podporu," řekl na kurtu.

V semifinále letos budou chyběl první i druhý hráč světa. Ze skupiny Björna Borga se totiž nedostal Srb Novak Djokovič.

Hodinu a 18 minut dlouhé večerní utkání začal Zverev prolomením Medvěděvova servisu a nikdo netušil, že to bude jediná ztráta podání. Němec měl úspěšnost po prvním servisu 88 procent, z čehož těžil a nečelil ani jednomu brejkbolu.

Druhou šanci vzít servis finalistovi US Open Medvěděvovi, který sice měl skvělou druhou půlku sezony, ale na Turnaji mistrů třikrát prohrál, měl v deváté hře druhé sady, ale Rus trefil eso. Zverev tak rozhodl až v tie-breaku.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch):

Dvouhra: Skupina Andreho Agassiho:
Nadal (1-Šp.) - Tsitsipas (6-Řec.) 6:7 (4:7), 6:4, 7:5; A. Zverev (7-Něm.) - Medveděv (4-Rus.) 6:4, 7:6 (7:4).

Čtyřhra: Skupina Maxe Mirného:
Cabal, Farah (1-Kol.) - Krawietz, Mies (3-Něm.) 7:6 (9:7), 6:2; Herbert, Mahut (7-Fr.) - Rojer, Tecau (6-Niz./Rum.) 6:3, 7:6 (7:4)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články