Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krejčíková se Siniakovou vybojovaly v Linci finále a pojistily si Turnaj mistryň

Zabojují o druhý letošní společný titul. Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková postoupily v Linci do finále čtyřhry a upevnily si místo v osmičce párů pro Turnaj mistryň v Šen-čenu. První nasazená česká dvojice porazila v semifinále slovensko-ruský pár Viktória Kužmová, Jana Sizikovová 6:2, 6:4.

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková
zdroj: ČTK/ZUMA

Patnáctiletá tenistka Cori Gauffová se v Linci stala nejmladší semifinalistkou turnaje WTA po Nicole Vaidišové, která v říjnu 2004 získala titul v Taškentu ve věku 15 let a 177 dnů. Talentovaná Američanka ve čtvrtfinále vyřadila první nasazenou Kiki Bertensovou z Nizozemska 7:6, 6:4.

Gauffová, která poprvé zazářila mezi elitou v letošním Wimbledonu, se v Linci do hlavní soutěže dostala až jako šťastná poražená z kvalifikace. Výhrou nad Bertensovou získala premiérový skalp hráčky z první desítky světového žebříčku.

O postup do finále se Američanka utká s Němkou Andreou Petkovicovou.

Výsledky tenisového turnaje žen v Linci:

Čtyřhra - semifinále:

Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Kužmová, Sizikovová (SR/Rus.) 6:2, 6:4.

Dvouhra - čtvrtfinále:

Gauffová (USA) - Bertensová (1-Niz.) 7:6 (7:1), 6:4, Petkovicová (Něm.) - Kužmová (SR) 6:4, 6:1, Alexandrovová (8-Rus.) - Mladenovicová (Fr.) 6:2, 6:4, Ostapenková (Lot.) - Rybakinová (Kaz.) 7:5, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články