Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Nadal si na Turnaji mistrů nakonec nezahraje. Djokovič si tak trůn uhlídá

Závěrečný podnik sezony Turnaj mistrů se bude konat bez Rafaela Nadala. Španělskou hvězdu v Londýně na kurt nepustí problémy s břišním svalem a kotníkem, a přijde tak o možnost bojovat o návrat do čela žebříčku ATP. Už nyní je proto jisté, že jako světová jednička rok uzavře Srb Novak Djokovič.

Rafael Nadal
zdroj: ČTK/ABACA autor: AA/ABACA

Dvaatřicetiletý Nadal je po Juanu Martínu del Potrovi druhým hráčem, kterého z prestižního turnaje pro osmičku nejlepších tenistů sezony vyřadily zdravotní potíže. Rodák z Mallorky nestihl vyléčit břišní sval, kvůli němuž se už minulý týden odhlásil z turnaje Masters v Paříži.

Na sociálních sítích Nadal navíc oznámil, že má i problémy s kotníkem a ještě dnes se podrobí operaci. "Je pravda, že už to mám delší dobu a občas mě to pobolívalo. Teď, když kvůli břichu stejně nemůžu hrát, bude čas to vyřešit a vyhnout se tak budoucím problémům," napsal Nadal.

Argentinec Del Potro se musel startu vzdát kvůli zranění kolena a ve finálové osmičce ho nahradil Japonec Kei Nišikori. Místo Nadala nyní dostane šanci Američan John Isner, který je v žebříčku letošního roku desátý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články