Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Plíšková si smlsla na favorizované Wozniacké, Kvitová padla

Snový vstup do Turnaje mistryň má za sebou Karolína Plíšková. Ve svém prvním duelu v Singapuru porazila obhájkyni trofeje Caroline Wozniackou z Dánska 6:2 a 6:4. To Petře Kvitové se zdaleka tolik nedařilo. Vítězka z roku 2011 prohrála s Elinu Svitolinovou dvakrát 3:6. V úterním druhém utkání Plíšková nejspíše narazí na Svitolinovou z Ukrajiny, na český souboj tak asi dojde ve čtvrtek a může se v něm rozhodovat o postupujících.

Karolína Plíšková
zdroj: Reuters autor: Edgar Su

"Byla jsem spokojená nejen se servisem, ale i s hrou od základní čáry. Bylo znát, že je Caroline jako obhájkyně nervózní," řekla na kurtu loňská semifinalistka Plíšková, která se letos na Masters kvalifikovala až mezi posledními tento týden.

"Nebyl to rozhodně nejlepší start, ale dobré je, že se pořád můžu zlepšit. Mám pořád šanci postoupit. A kdo ví, třeba dojít někam dál," řekla Kvitová, která v Singapuru prohrála první zápas i v roce 2015 a pak postoupila až do finále.

Plíšková hrála s obvázaným pravým lýtkem a ve druhé hře přežila dva brejkboly. Vzápětí udeřila a ziskem pěti her v řadě rozhodla o vývoji první sady. Hrála trpělivě ve výměnách, k tomu dostatečně agresivně a druhý set začala vedením 2:0.

"Jseš set a brejk nahoře. Hraj v klidu a zůstaň pozitivní. Ona ti to nedá. Víš, jak zahrát důležité míče," říkala jí australská trenérka Rennae Stubbsová. Plíšková poslouchala tiše a jen kývala hlavou, zato na kurtu dominovala. První dva mečboly při podání Dánky nevyužila. Vzápětí prohrávala 15:40, ale i devátý a desátý brejkbol odvrátila a zápas ukončila esem.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková si na Turnaji mistryň poradila s Wozniackou, Kvitová padla

Kvitové vstup do turnaje nevyšel

"Nebyl to rozhodně nejlepší start, ale dobré je, že se pořád můžu zlepšit. Mám pořád šanci postoupit. A kdo ví, třeba dojít někam dál," řekla Kvitová, která v Singapuru prohrála první zápas i v roce 2015 a pak postoupila až do finále.

Kvitová hraje Masters poprvé po třech letech a od začátku proti Svitolinové strádala. Ztrátu servisu z úvodní hry ještě smazala, ale podruhé přišla o podání v sedmé hře na 3:4. Na servisu se trápila a při setbolu udělala pátou dvojchybu v utkání.

Ve druhé sadě měla ve třetí hře tři brejkboly, ale game nedokázala ani jednou ukončit. "Měj víru sama v sebe a přijde to. Lvice!" burcoval už tradičně kouč Jiří Vaněk, ale jeho svěřenkyně vzápětí přišla o podání. Dle nápisu na tričkách svých trenérů a rodičů "Nikdy se nevzdávej" Kvitová sice bojovala, ale na obrat neměla.

"Nemám pocit, že jsem hrála tak špatně, jak to vypadalo podle skóre. Měla jsem pár šancí při jejím podání, ale nedokázala jsem to dotáhnout. V těch chvílích servírovala fakt dobře, byla hrozně konzistentní. Nedala mi nic jen tak," řekla Kvitová.

Osmadvacetiletá Kvitová je poslední Češkou, která Turnaj mistryň vyhrála. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu uspěla v Istanbulu v roce 2011.

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru:

Bílá skupina:

Karolína Plíšková (7-ČR) - Wozniacká (2-Dán.) 6:2, 6:4, Svitolinová (6-Ukr.) - Kvitová (4-ČR) 6:3, 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články