Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Djokovič zametl se Zverevem, postoupil do finále a bude světovou dvojkou

V jednoznačnou záležitost se změnilo očekávané semifinále turnaje ATP v Šanghaji. Srbský tenista Novak Djokovič totiž deklasoval Němce Alexandera Zvereva 6:2, 6:1 a je krok od zisku čtvrtého titulu v čínském městě. Postupem do finále si navíc zajistil posun na druhé místo světového žebříčku, na kterém vystřídá Rogera Federera.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič po Šanghaji vystřídá Federera na pozici světové dvojky

Švýcar prohrál ve druhém semifinále s Chorvatem Bornou Čoričem za hodinu a čtvrt 4:6, 4:6. Ani případná obhajoba vítězství v Šanghaji ho ale od poklesu na třetí příčku zachránit nemohla.

Jednatřicetiletý Djokovič se po dlouhé zdravotní pauze dostal zpět do někdejší formy. Po tápání v úvodu sezony získal grandslamové tituly ve Wimbledonu a na US Open a svou vítěznou sérii protáhl už na 17 zápasů.

O deset let mladšího soupeře zničil srbský tenista za necelou hodinu. Na kurtu nečelil ani jednomu brejkbolu a bude útočit na 72. titul z turnaje ATP v kariéře.

Jeho soupeřem bude další jednadvacetiletý hráč z nastupující generace. Čorič, kterému v žebříčku ATP patří 19. místo, porazil sedmatřicetiletého Federera ve druhém vzájemném duelu za sebou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články