Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Mistr kvalifikací Medveděv dosáhl na další titul, v Tokiu přehrál Nišikoriho

Kvalifikace mu nedělají problém. Daniil Medveděv předvedl další povedenou jízdu turnajem, tentokrát v Tokiu došel až do finále, kde porazil domácího Keie Nišikoriho 6:2 a 6:4. Ruský tenista získal třetí letošní a zároveň kariérní titul.

Daniil Medveděv
zdroj: ČTK/AP autor: Kiyoshi Ota

Už v lednu v Sydney vybojoval Medveděv trofej z pozice kvalifikanta a stejně tak si vedl v Tokiu. "Rád hraju kvalifikace, teda pokud v nich neprohraju. Pomáhá mi to hodně, protože v posledním kole už bývají skvělí tenisté a pak jsem připravený na hlavní soutěž," řekl.

Proti Nišikorimu, dvojnásobnému šampionovi z Tokia a třetímu nasazenému hráči, si znovu pomohl skvělým servisem. Dal osm es, nabídl soupeři jediný brejkbol a po 63 minutách rozesmutnil domácí publikum.

Je nám líto, video expirovalo.
Medveděv přehrál Nišikoriho a získal titul v Tokiu

"Podával vážně skvěle. Na jeho první servis jsem neměl šanci a vlastně ani na druhý," uznal Nišikori, který od února 2016 prohrál už osmé finále za sebou.

Naopak Medveděv přidal trofej k těm ze Sydney a Winston-Salemu a v novém světovém žebříčku bude poprvé ruskou jedničkou, protože předstihne Karena Chačanova. Polepší si na 22. místo.

Tenisový turnaj mužů v Tokiu:

Dvouhra - finále: Medveděv (Rus.) - Nišikori (3-Jap.) 6:2, 6:4.

Čtyřhra - finále: McLachlan, Struff (4-Jap./Něm.) - Klaasen, Venus (3-JAR/N. Zél.) 6:4, 7:5.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články