Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Kvitová zvládla první zápas po nečekaném konci ve Wimbledonu vítězně

Petra Kvitová zvládla na turnaji v Montrealu první zápas po pětitýdenní pauze od nečekaného vyřazení v prvním kole Wimbledonu. Osmá nasazená Češka v druhém kole Rogers Cupu porazila 6:3, 6:4 Estonku Anett Kontaveitovou a v příštím utkání se může střetnout s Karolínou Plíškovou. Ve druhém kole naopak skončila Lucie Šafářová, jež podlehla 6:2, 4:6, 3:6 favorizované Němce Julii Görgesové.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK autor: Paul Chiasson

Kvitová měla v Montrealu na úvod volný los a do turnaje, který v roce 2012 vyhrála, vstoupila už letošním třetím duelem proti Kontaveitové. V zápase jednou přišla o servis, ale sama proměnila tři brejkboly.

Zápas ukončila po půldruhé hodině při druhém mečbolu podáním, které její soupeřka nedokázala vrátit do kurtu. Osmadvacetiletá Kvitová tak o šest let mladší Estonce alespoň částečně oplatila porážku z 3. kola Roland Garros.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová porazila v Montrealu Kontevaitovou

O postup do čtvrtfinále se může Kvitová střetnout v atraktivním českém duelu s Plíškovou. Bývalou světovou jedničku ale ještě předtím čeká zápas druhého kola s Nizozemkou Kiki Bertensovou.

Zatímco Kvitová se letos v Montrealu představila poprvé, už čtvrtý duel ve čtyřech dnech v Kanadě absolvovala její fedcupová spoluhráčka Šafářová. Jednatřicetiletá brněnská rodačka po postupu z kvalifikace a den po dvouapůlhodinovém maratonu s Australankou Dariou Gavrilovovou už další dlouhý duel k úspěšnému konci nedovedla a se světovou desítkou Görgesovou letos podruhé prohrála.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články