Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Fognini ukázal, že není jen antukářem. V Los Cabos triumfoval na tvrdém povrchu

Osmý titul v kariéře získal na turnaji ATP v mexickém Los Cabos italský tenista Fabio Fognini. Ve finálovém duelu dvou nejvýše nasazených hráčů porazil favorizovaného Argentince Juana Martína del Potra jednoznačně 6:4 a 6:2.

Fabio Fognini na turnaji ATP v Los Cabos
zdroj: EFE autor: Jorge Reyes

Jednatřicetiletý Fognini navíc poprvé slavil na tvrdém povrchu – všechny předchozí trofeje totiž vybojoval na své oblíbené antuce. V této sezoně už je to po Sao Paulu a Bastadu jeho třetí turnajové prvenství.

Proti Del Potrovi sice na začátku zápasu prohrával 0:3, ale pak byl překvapivě lepším hráčem. "Skvělé, vždyť je to (Del Potro, pozn. autora) jeden z nejlepších tenistů světa. Můj výkon mě moc potěšil," radoval se Fognini, který by se měl v žebříčku posunout na 14. místo, jen o jednu pozici za své maximum z roku 2014.

Vítěz US Open z roku 2009 Del Potro má i přes porážku šanci vystřídat na třetím místě žebříčku ATP Alexandera Zvereva. Stane se tak v případě, že německý tenista neobhájí titul ve Washingtonu, kde dnes coby nasazená jednička nastoupí ve finále proti Australanovi Alexi De Minaurovi. Pro rodáka z Tandilu by to byl nový "osobák" v kariéře.

Je nám líto, video expirovalo.
Fognini slavil v Los Cabos, ve finále zametl s Del Potrem

Tenisový turnaj mužů v Los Cabos v Mexiku (tvrdý povrch, dotace 808 770 dolarů):

Dvouhra - finále:
Fognini (2-It.) - Del Potro (1-Arg.) 6:4, 6:2.

Čtyřhra - finále:
Arevalo, Reyes-Varela (3-Salv./Mex.) - Fritz, Kokkinakis (USA/Austr.) 6:4, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články