Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Jebavý získal třetí titul v deblu na okruhu ATP, tentokrát s Argentincem Moltenim

Cenného úspěchu dosáhl český tenista Roman Jebavý na turnaji v rakouském Kitzbühlu. S Argentincem Andrésem Moltenim totiž porazili ve finále čtyřhry italsko-argentinský pár Daniele Bracciali, Federic Delbonis 6:2 a 6:4. Dvouhru opanoval Slovák Martin Kližan, který do hlavní soutěže postoupil z kvalifikace. V závěrečném duelu o trofej zametl s Uzbekem Denisem Istominem po setech 6:2, 6:2.

Roman Jebavý s Andrésem Moltenim slaví titul v Kitzbühelu
zdroj: twitter.com/ATP World Tour

Pro osmadvacetiletého Jebavého je vavřín z Kitzbühlu třetím v deblu v kariéře. Loni spolu s Jiřím Veselým zvítězili v Istanbulu a s Nizozemcem Matwém Middelkoopem v Petrohradu. V letošní sezoně prohrál dvakrát ve finále - v Lyonu a Umagu.

S o dva roky starším Moltenim hrají teprve čtvrtý turnaj - při premiéře ve Wimbledonu skončili ve druhém kole. V Rakousku nicméně zdolali mimo jiné nasazené jedničky Chilana Peraltu s Argentincem Zeballosem. "Panovala tady neuvěřitelná atmosféra. O to líp se nám hrálo a užili jsme si celý týden. Je to jeden z mých nejoblíbenějších turnajů," řekl Jebavý.

Ve dvouhře se favoritům vůbec nedařilo. Devětadvacetiletý Kližan vyřadil turnajovou jedničku Dominika Thiema už ve 2. kole. Ve finále se pak utkal s Istominem, který také začínal v kvalifikaci, a za 69 minut slavil po dvouleté přestávce šestý titul na okruhu.

Tenisový turnaj mužů v Kitzbühelu (antuka, dotace 561.345 eur):

Dvouhra - finále: Kližan (SR) - Istomin (Uzb.) 6:2, 6:2.

Čtyřhra - finále: Jebavý, Molteni (ČR/Arg.) - Bracciali, Delbonis (It./Arg.) 6:2, 6:4.

Zdroj
ČTK, Twitter.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články