Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Uspět i na US Open, to by byla pohádka, zasnila se Siniaková

Ještě plná dojmů z galavečera pro nejúspěšnější účastníky Wimbledonu a s pohárem pro šampionku čtyřhry se vrátila do Prahy tenistka Kateřina Siniaková. Čerstvá deblová vítězka z Londýna s Barborou Krejčíkovou se ale v české metropoli dlouho nezdrží a hned odjede na antukový turnaj kategorie ITF v Olomouci.

Kateřina Siniaková
zdroj: REUTERS autor: Toby Melville

"Přechod to sice bude těžký, ale uvidíme. Zatím se cítím dobře, takže není proč turnaj vynechat," uvedla 36. hráčka světového žebříčku ve dvouhře, která bude při přesunu z trávy na antuku v Olomouci nasazená jako jednička.  

Na letišti dostala velkou kytici a z krabice vyndala stříbrný pohár. "Je krásný. A je neuvěřitelné, co se nám povedlo. Jsem moc ráda, že jsme vyhrály. Pocity a všechno bylo úžasný," řekla dvaadvacetiletá hráčka pražské Sparty.  

Po sobotním triumfu si v neděli s Krejčíkovou užily v červených šatech tradiční galavečer šampionů z All England Clubu. "Šaty jsem měla půjčené. Je super se hezky obléknout a potkat se s hvězdami," řekla usměvavá tenistka. "Byl to zdlouhavý večer, ale stojí za to."

Podobný si obě úspěšné dvaadvacetileté Češky užily už před pěti lety po juniorském deblovém titulu. "Teď to bylo jinde, na hezčím místě," uvedla Siniaková. Letos se fotily a popovídaly si i s vítězem dvouhry, Srbem Novakem Djokovičem. "Moderátor říkal, že jsme první pár, který vyhrál Wimbledon v juniorech i dospělých, takže jsme se o tom trošku bavili. On nám gratuloval a my jsme gratulovaly jemu," řekla Siniaková.  

Ta bude mít na co vzpomínat. První je moment po vyhraném finále. "A poté, když jsme šly do královské lóže, kde jsme zvedly pohár, to byl úžasný pocit. Všechna světla šla na nás, všichni na nás koukali, byl plný centrkurt, tak to je silná vzpomínka," vybavovala si Siniaková.  

Z posledních čtyř grandslamových turnajů má dva deblové tituly s Krejčíkvou a jednu účast ve finále, do kterého došla loni na US Open s Lucií Hradeckou. "Po boku Lucky to bylo skvělé. Ona už grandslam vyhrála a vytáhla mě do prvního finále. Teď jsem táhla já Báru," řekla.

Zdůraznila ale, že prioritou je pro ni stále dvouhra, a jedním dechem dodala, jak hraje čtyřhru ráda. "I ten ženský tenis je teď deblovější, je hodně aktivní, všichni se snaží chodit na síť. Jsme tam dvě a občas je to větší sranda, než když jsem na kurtu sama a všechno musím sama zvládat," uvedla blonďatá hráčka.

Porovnávat vítězství na Roland Garros a ve Wimbledonu nechtěla. "Vážím si obou, je to velký úspěch," řekla. Na konci léta mohou s Krejčíkovou stejně jako v roce 2013 v juniorkách zkompletovat hattrick. "Půjdeme na US Open zápas od zápasu, ale když přidáme třetí (titul), tak to bude pohádka," zasnila se.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články