Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Munar nedal šanci Djeremu a opanoval challenger v Prostějově

Vítězem tenisového challengeru Czech Open v Prostějově se stal jako první Španěl v historii Jaume Munar. Ve finále jednadvacetiletý hráč porazil Srba Lasla Djereho za pouhých 77 minut 6:1 a 6:3.

Jaume Munar
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Začátek zápasu byl poněkud nervózní. Postupně jsem se ale lépe koncentroval na hru. Mohl jsem hrát ještě lépe, ale s vítězstvím jsem spokojen," řekl pro ČT 155. hráč žebříčku ATP Munar.

Djere se probojoval na Hané do finále po třech letech, ale ani dnešní pokus nedotáhl ke konečnému vítězství. Nezopakoval svůj výkon z pátečního semifinále, ve kterém vyřadil turnajovou jedničku Španěla Guillerma Garcíu-Lópeze.

Kromě úvodu zápasu kladl odpor ještě v polovině druhého setu, chvilkové zlepšení však na zvrat nestačilo. Srb doplatil na velké množství nevynucených chyb.

Munar v cestě za triumfem porazil Francouze Vincenta Millota, ve druhém kole Adama Pavláska, ve třetím Švéda Eliase Ymera a v semifinále Rakušana Geralda Melzera.

Dobrou formu naznačil už na French Open, kde postoupil z kvalifikace a v prvním kole vyřadil překvapivě svého krajana Davida Ferrera. Ve druhém pak podlehl Srbovi Novaku Djokovičovi.

Čeští tenisté na domácí půdě neuspěli. Obhájce titulu Jiří Veselý, Adam Pavlásek, Václav Šafránek a Zdeněk Kolář nepřešli přes druhé kolo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články