Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Nadal zdolal Djokoviče a v Římě je ve finále. O titul si zahrají i Strýcová s Hlaváčkovou

Bitva dvou velikánů vyzněla pro Rafaela Nadala. Španělský tenista v semifinále antukového turnaje v Římě v rekordním 51. vzájemném zápase porazil velkého srbského rivala Novaka Djokoviče 7:6, 6:3 a bilanci snížil na 25:26. V nedělním finále se Nadal utká s obhájcem titulu Němcem Alexanderem Zverevem, jenž v druhém semifinále zdolal 7:6 a 7:5 Chovata Marina Čiliče. O titul ve čtyřhře si zahrají Češky Andrea Sestini Hlaváčková a Barbora Strýcová, které si poradily s americko-německým párem Raquel Atawová, Anna-Lena Grönefeldová 6:2, 6:4.

Andrea Hlaváčková
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Eibner-Pressefoto

Nadal do finále v Římě postoupil podesáté v kariéře, a pokud zde získá osmý titul, vrátí se v pondělí po týdnu na první místo světového žebříčku před Švýcara Rogera Federea. Djokoviče, který vloni hrál v italské metropoli finále, ani nejlepší výkon v sezoně nezachrání od vypadnutí z první dvacítky pořadí ATP, do níž patřil takřka dvacet let.

Hlaváčková se Strýcovou společně startují teprve na druhém turnaji na okruhu WTA. Při premiéře minulý týden v Madridu ztroskotaly v semifinále, na italské antuce je ale dělí od trofeje už jen poslední zápas.

Pro dvaatřicetiletou Strýcovou by byl deblový titul 22. v kariéře, o rok mladší Hlaváčková má ve sbírce 25 trofejí.

Ve finále dvouhry je ukrajinská obhájkyně titulu Elina Svitolinová. Čtvrtá hráčka světového žebříčku porazila Anett Kontaveitovou z Estonska 6:4, 6:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Nadal přetlačil Djokoviče, o titul v Římě se utká se Zverevem
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články