Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

S kým na Švýcarky? Pála zatím o složení jasno nemá. Kvitová začne s tréninkem ve středu

Jaké české tenistky vyrukují v sobotu do úvodních dvouher 1. kola Fed Cupu proti Švýcarsku, je zatím zahaleno tajemstvím. Kapitán Petr Pála stále nemá jasno o tom, koho na první zápasy nominuje. K týmu se už v O2 areně připojila i Petra Kvitová, jež je po nedělním triumfu v Petrohradu ještě unavená a s tréninkem začne až ve středu. Přímý přenos sledujte v sobotu na ČT2 a webu ctsport.cz. od 13:25.

Karolína Plíšková během tréninku na Fed Cup
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Moc jsem toho zatím nestihla. Přiletěla jsem včera kolem poledne, přebalila jsem si věci a večer už jsem byla s týmem na večeři. Zaplula do našeho rytmu," řekla Kvitová.

"Trénovat ještě nepůjdu, potřebuju si trošku odpočinout. Měla bych začít zítra. Dnes půjdu určitě něco dělat do fitka, kondiční trenér na mě něco připraví," dodala s úsměvem Kvitová, která se vrátila do fedcupového týmu poprvé od předloňského finále ve Francii.

Zbylé tři členky českého celku si v O2 areně dál zvykaly na povrch. Dopoledne nejprve trénovala Lucie Šafářová a po ní si zahrály jednička Karolína Plíšková s Barborou Strýcovou. Došlo i na tréninkový set, který vyhrála druhá jmenovaná.

"To nejde počítat jako zápas. Je to prostě trénink a my jsme si každá zkoušely nějaké věci. To bych vůbec nebrala jako vážnou věc. Nemáme to tak, že teď musím vyhrát, abych byla v nominaci. Tak to není a necháváme to na kapitánovi. Já jsem ready na všechno," řekla s úsměvem Strýcová.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová: Jsem ještě unavená. Trénovat začnu od středy

Češky se vrátily do O2 areny poprvé od vítězného finále v roce 2015 proti Rusku a premiérově budou v libeňské hale hrát zápas 1. kola. "Povrch je takový specifický. Ale je úterý a ještě máme čas si na to zvyknout. Myslím, že se to bude postupně zrychlovat. Je to celkem pomalé, míče se tak zastavují. Ale jinak je to příjemné, ta hala, vzpomínky na ty emoce, které jsme tu zažily v roce 2015," uvedla Strýcová.

Po vítězství Kvitové v Petrohradu přišla o pozici české žebříčkové dvojky a kapitán Pála bude mít složité rozhodování, koho nominovat do sobotních dvouher.

"Přemýšlím, ale určitě dnes nic neřeknu. Je úterý, losování je v pátek. Je potřeba zjistit, jak na tom holky jsou zdravotně, a mít jasno ve čtvrtek večer. Člověk má ten luxus, že opravdu může hrát kdokoliv, tak bych chtěl, aby hrály ty, které budou stoprocentně připravené," řekl Pála.

"Petra říkala, že mi zamotala hlavu? To se jí zeptám, proč si to myslí. Uvidíme, jak ji budu mít zamotanou ve čtvrtek," usmál se Pála. "Tím, že ten kádr je takhle široký, je potřeba opravdu počkat a vidět, kdo jak na tom je. Každý den může hrát někdo, je to velmi otevřené a sám ještě nevím, jak to bude vypadat," dodal Pála.

V O2 areně si poprvé zatrénovaly i Švýcarky a na přípravě se podílela rodačka z Košic Martina Hingisová, která je trenérkou týmu. "Jen jsme se bavili, kde byli včera na večeři. Spíme v jiných hotelích, každý tým na jiné straně Vltavy. Takže jsme se bavili, jak to tu mají, kde co je. A ještě určitě nějaká řeč na to přijde," uzavřel Pála.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články