Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Šafářovou vystřídala na deblovém trůnu Hingisová

Lucie Šafářová přišla po šesti týdnech o pozici světové jedničky ve čtyřhře. V čele žebříčku ji vystřídala Švýcarka Martina Hingisová, česká tenistka klesla na třetí místo. Šafářová nemohla v minulém týdnu kvůli poraněnému zápěstí obhajovat deblový titul v čínském Wu-chanu a další body ztratí tento týden, kdy vinou zranění vynechá i turnaj v Pekingu, na kterém loni s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou rovněž zvítězily.

Lucie Šafářová
zdroj: Reuters

Sedmatřicetiletá Hingisová, někdejší světová jednička i ve dvouhře, se vrátila na deblový trůn poprvé od loňského srpna. Poprvé na něj usedla již před 19 lety.

V žebříčku dvouhry se propadla o čtyři místa Petra Kvitová, která při obhajobě titulu ve Wu-chanu vypadla hned v prvním kole. Dvojnásobná wimbledonská vítězka klesla na 18. příčku - tak nízko v pořadí WTA byla naposledy v květnu 2011. Svou pozici může vylepšit v Pekingu, kde byla loni ve čtvrtfinále.

Karolína Plíšková je v žebříčku stále čtvrtá a v čínské metropoli bude opět usilovat také o návrat do čela, kde ji po US Open vystřídala Španělka Garbiňe Muguruzaová. Na první místo se mohou dostat také Rumunka Simona Halepová a Ukrajinka Elina Svitolinová.

V mužském žebříčku si pohoršil o jedno místo Tomáš Berdych, který uzavírá první dvacítku. Tento týden bude hrát v Pekingu o body poprvé od US Open. Světovou jedničkou je stále Španěl Rafael Nadal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články