Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Garciaová zastavila Bartyovou a získala nejcennější titul v kariéře

Senzační tažení Ashleigh Bartyové turnajem v čínském Wu-chanu skončilo těsně pod vrcholem. Australskou tenistku, která ve čtvrtfinále vyřadila Karolínu Plíškovou, porazila ve finálovém souboji nenasazených hráček Caroline Garciaová. Třiadvacetiletá Francouzka slavila triumf po setech 6:7, 7:6 a 6:2.    

Je nám líto, video expirovalo.
Garciaová získala ve Wu-chanu nejcennější titul kariéry

Po vyrovnané bitvě, jež trvala dvě a tři čtvrtě hodiny, vybojovala Garciaová čtvrtý turnajový vavřín a první z tvrdého povrchu. Finále hrála poprvé od loňského června, kdy zvítězila na Mallorce. Za životní úspěch inkasovala prémii 487 245 dolarů (10,7 milionu korun).

Bartyová, která si v březnu v Kuala Lumpuru připsala první titul z okruhu WTA Tour, prohrála druhé finále za sebou. V červnu nestačila v Birminghamu na Petru Kvitovou. Ve Wu-chanu vyřadila jednadvacetiletá Australanka kromě Plíškové i další nasazené hráčky Johannu Kontaovou nebo Agnieszku Radwaňskou. V přetahované s Garciaovou však neuspěla.

Čtyřhru vyhrál favorizovaný švýcarsko-tchajwanský pár Martina Hingisová, Chan Yung-jan a zaznamenal letošní sedmý společný primát. Košická rodačka Hingisová si 63. deblovým triumfem v kariéře nadělila dárek k 37. narozeninám. 

Tenisový turnaj žen ve Wu-chanu (tvrdý povrch, dotace 2,666.000 dolarů):

Dvouhra - finále: Garciaová (Fr.) - Bartyová (Austr.) 6:7 (3:7), 7:6 (7:4), 6:2.

Čtyřhra - finále: Chan Yung-jan, Hingisová (1-Tchaj-wan/Švýc.) - Aojamaová, Jang Čao-süan (Jap./Čína) 7:6 (7:5), 3:6, 10:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články