Halepová je v Římě ve finále, čeká ji přemožitelka Plíškové

Řím - Simona Halepová si týden po triumfu v Madridu zahraje o titul také na antuce v Římě. Rumunka v italské metropoli porazila 7:5, 6:1 Nizozemku Kiki Bertensovou a v nedělním finále se ji pokusí zastavit Ukrajinka Jelena Svitolinová, čtvrtfinálová přemožitelka Karolíny Plíškové. 

Simona Halepová
zdroj: ČTK/AP/Alessandra Tarantino

Svitolinová měla cestu do finále usnadněnou, jelikož loňská vítězka French Open Garbiňe Muguruzaová ze Španělska semifinálový zápas v prvním setu za stavu 1:4 vzdala.

V náročných podmínkách Halepová vybojovala první set a druhému dominovala. Ve druhé sadě udělala jen jednu nevynucenou chybu, připsala si na konto letošní dvanáctou výhru na antuce a bude hlavní favoritkou French Open. "Jsem ve finále, což je skvělé. Přivezla jsem si z Madridu kupu sebevědomí a cítím se jistě. Tak proč nezkusit vyhrát i tenhle titul?" řekla Rumunka.

Halepová jediný vzájemný zápas se Svitolinovou vyhrála a bude favoritkou utkání. "Snažím se soupeřky překvapovat, zatím se mi to daří a jsem nadšená z finále. Budu se snažit vyhrát i ve finále, ale bude to těžké," řekla Svitolinová. Dvacetiletý Němec Alexander Zverev porazil Johna Isnera 6:4, 6:7 a 6:1 a je po deseti letech nejmladším finalistou na turnaji série Masters. Mladší byl naposledy Novak Djokovič, který v roce 2007 vyhrál v 19 letech v Miami.

A právě Srb je druhým finalistou v Římě. Druhý hráč světa nejprve zvládl dohrávku pátečního čtvrtfinále proti Juanu Martinu Del Potrovi 6:1, 6:4 a ve večerním semifinále deklasoval Rakušana Dominica Thiema. Přemožitele Španěla Rafaela Nadala porazil jasně 6:1 a 6:0. Djokovič bude útočit na druhý titul v sezoně. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články