Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Čtyřhra v Melbourne bude mít českou vítězku, Šafářová nastoupí proti Hlaváčkové

Melbourne - Lucie Šafářová může získat na Australian Open druhý titul ve čtyřhře. S Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, s kterou úvodní grandslam sezony vyhrály už předloni, porazily v semifinále Japonky Eri Hozumiovou a Miju Katóovou 6:2, 4:6, 6:4. V souboji o titul Šafářová narazí na krajanku Andreu Hlaváčkovou, která v páru s Číňankou Pcheng Šuaj zdolala nejvýše nasazené Francouzky Caroline Garciaovou a Kristinu Mladenovicovou 7:6, 6:2 a zopakuje si loňskou finálovou účast.

Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou
zdroj: Reuters autor: Anthony Gruppuso

Šafářová se s Mattekovou-Sandsovou daly dohromady právě předloni v Melbourne a hned turnaj ovládly. Od té doby se jim daří. Vyhrály také pařížské French Open 2015 a loni US Open. Před rokem na Australian Open nehrály kvůli nemoci Šafářové, a proto jsou v turnaji ještě neporažené. Američanka je od letoška i deblovou světovou jedničkou.

V prvním setu proti Japonkám hrál druhý nasazený česko-americký pár výborně, ale ve druhé sadě soupeřky využily slabšího servisu Šafářové. Ve třetím setu se rozhodlo za stavu 5:4, kdy Šafářová s Mattekovou-Sandsovou vzaly čistou hrou podání Katóové.

Andrea Hlaváčková se Shuai Peng
zdroj: Twitter autor: @AustralianOpen

Hlaváčková i Pcheng Šuaj usilují o první titul z Australian Open. Před rokem byla Hlaváčková ve finále, ale s Lucií Hradeckou neuspěly. Na konci roku se jejich cesty rozešly a Hlaváčková si za partnerku vybrala čínskou tenistku.

Na prvním turnaji sezony triumfovaly v Šen-čenu a nyní jsou v grandslamovém finále. "Je skvělé takhle začít rok. Moc chceme tenhle grandslam vyhrát, pro každou z nás by byl třetí. Bude to zábava, přijďte se podívat," lákala Hlaváčková fanoušky do ochozů. "Hrajeme jedna pro druhou, jako tým," doplnila Češka na kurtu.

Hlaváčková vyhrála s Hradeckou French Open 2011 a US Open 2013. Číňanka se radovala s Hsieh Su-Wei z Tchaj-wanu ve Wimbledonu 2013 a na French Open 2014.

Australian Open bude mít pošesté u vítězek čtyřhry českou vlajku. V roce 1978 vyhrála Renáta Tomanová s Američankou Betsy Nagelsenovou, v roce 1990 Jana Novotná s Helenou Sukovou a pak každá z nich se Španělkou Arantxou Sánchezovou Vicariovou: Suková v roce 1992 a Novotná o tři roky později.

Výsledky tenisového turnaje Australian Open:

Čtyřhra ženy - semifinále: Šafářová, Matteková-Sandsová (2-ČR/USA) - Hozumiová, Katóová (Jap.) 6:2, 4:6, 6:4, Hlaváčková, Pcheng Šuaj (12-ČR/Čína) - Garciaová, Mladenovicová (1-Fr.) 7:6 (7:4), 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články