Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Karolína Plíšková je v Brisbane v semifinále, jde na Svitolinovou

Brisbane (Austrálie) - Karolína Plíšková si zahraje na turnaji v Brisbane semifinále. Svěřenkyně kouče Davida Kotyzy předvedla obrat v utkání s Robertou Vinciovou a Italku poprvé v kariéře porazila 3:6, 6:2 a 6:2. Soupeřkou světové šestky v semifinále překvapivě nebude první hráčka světového žebříčku Němka Angelique Kerberová, ale Ukrajinka Elina Svitolinová. Čtrnáctá hráčka pořadí WTA zdolala favoritku 6:4, 3:6, 6:3.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP

Se Svitolinovou má Plíšková na okruhu bilanci 4:0, před rokem Ukrajince podlehla na Hopmanově poháru.

Karolína Plíšková předešlé dva zápasy s Vinciovou prohrála a první set v Brisbane nenasvědčoval, že se to změní. Po esu italské tenistky o první sadu přišla, ale od druhého setu se zlepšila, diktovala výměny a dokázala čelit i bekhendovým čopům Vinciové.

Druhou sadu Plíšková hladce získala, ale do třetí vstoupila ztrátou podání a vzápětí prohrávala 0:2. Pak ale získala šest her v řadě a radovala se z postupu. Semifinále si Plíšková zahraje poprvé od své loňské cesty do finále na US Open.

V mužské části turnaje je odehráno zatím pouze 2. kolo. Do čtvrtfinále z něj postoupila většina favoritů. První nasazený a obhájce titulu Černohorec Miloš Raonic bez problémů zdolal Diega Schwartzmana z Argentiny 6:3 a 6:2. V dalším duelu ho však čeká o poznání těžší úkol, jelikož jeho soupeřem bude turnajová pětka Rafael Nadal.

Bývalá světová jednička ze Španělska dovolila v osmifinále Mischovi Zverevovi uhrát jen dva gemy a přejela ho 6:1 a 6:1. Nečekaně naopak skončil Nadalův krajan David Ferrer, jenž nestačil na Jordana Thompsona z Austrálie 6:4, 5:7 a 5:7.

Je nám líto, video expirovalo.
Karolína Plíšková zdolala Vinciovou a v Brisbane je v semifinále
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články