Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Murray si poradil i s Nišikorim, Wawrinka přetlačil Čiliče

Londýn - I svůj druhý zápas na Turnaji mistrů světová jednička Andy Murray zvládl. S Keiem Nišikorim si poradil ve třech setech 6:7, 6:4 a 6:4 a má nakročeno do semifinále. Svou úvodní prohru s japonským tenistou zase odčinil Stan Wawrinka, který si v dvou tie-breacích poradil s Marinem Čiličem.

Andy Murray
zdroj: Reuters autor: Tony O\'Brien

Murray prodloužil svoji neporazitelnost na 21 zápasů a udělal další krok k premiérovému zisku trofeje z prestižní závěrečné akce sezony ATP Tour. Večerní zápas skupiny Johna McEnroea sehrají Švýcar Stan Wawrinka a Chorvat Marin Čilič od 21:00. Pokud Čilič zvítězí, bude mít Murray postup jistý.

Skotský tenista od Roland Garos prohrál jen tři zápasy, ovládl Wimbledon, olympijské hry v Riu, vyhrál turnaje v Pekingu, Šanghaji, Vídni a Paříži a skvělou sezonu završil posunem na post světové jedničky.

Na Turnaji mistrů se mu po Čiličovi podařilo udolat i Nišikoriho, byť po napínavé koncovce ztratil první set trvající hodinu a 26 minut. Další dvě sady už urval Murray pro sebe. "Bojoval, hrozně moc mě nechal běhat a donutil mě dostat ze sebe to nejlepší. Právě pro takovéhle velké zápasy tenis děláme. Jen doufám, že sezona bude o ty tři dny delší," řekl domácí tenista.

Jistým semifinalistou Turnaje mistrů už je ve druhé skupině srbský obhájce titulu Novak Djokovič, který se snaží před Murrayho vrátit do čela světového žebříčku.

Stan Wawrinka vzal za celý zápas Marinu Čiličovi pouze jedno podání, které navíc předtím v prvním gemu druhého setu ztratil. Přesto byl na svém servisu jistější, a i proto ovládl oba tie-breaky a zvítězil nad chorvatským tenistou 7:6 a 7:6. "Jsem velice spokojený s tím, jak jsem hrál a s tím, že jsem vyhrál. Myslím, že moje výkonnost je na dobré úrovni," prohlásil po vítězství nad Čiličem Wawrinka.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 7,5 milionu dolarů)

Dvouhra

Skupina Johna McEnroea: A. Murray (1-Brit.) - Nišikori (5-Jap.) 6:7 (9:11), 6:4, 6:4, Wawrinka - Čilič 7:6 (7:3), 7:6 (7:3).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články