Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou si v Pekingu zahrají další finále

Peking – Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou sbírají finálové účasti jako na běžícím pásu. O svůj osmý titul se nyní utkají v Pekingu s Francouzkami Caroline Garciaovou a Kristinou Mladenovicovou. V semifinále česko-americký pár vyřadil dvojici Gabriela Dabrowská, Maria José Martínezová po setech 4:6, 6:1 a 14:12.

Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou
zdroj: Reuters autor: USA Today Sports

Turnajové pětky Šafářová s Mattekovou-Sandsovou ztratily v semifinále první set na turnaji, ale nakonec v super tie-breaku odvrátily tři mečboly a prodloužily svoji vítěznou sérii o patnáctý zápas.

Triumfální jízdu načaly na grandslamovém US Open, kde ve finále porazily právě Garciaovou a Mladenovicovou, v minulém týdnu v ní pokračovaly v jiném čínském městě Wu-chanu. Tam si triumfem definitivně zajistily účast na Turnaji mistryň v Singapuru.

O titul ve dvouhře si podruhé v kariéře zahraje Britka Johanna Kontaová. Vítězka červencového turnaje ve Stanfordu udolala v semifinále 7:6 (7:1), 4:6 a 6:4 Američanku Madison Keysovou, která v pátek vyhrála velkou bitvu s Petrou Kvitovou. Další třísetový duel ovšem nezvládla.

Druhou finalistkou se stala šampionka z roku 2011 Agnieszka Radwaňská. Polská tenistka, nasazená v Pekingu jako číslo tři, zdolala 7:6 a 6:3 Elinu Svitolinovou z Ukrajiny. 

Pětadvacetiletá Kontaová se v pondělí ze čtrnáctého místa ve světovém žebříčku posune poprvé v kariéře do elitní desítky. Přitom ještě loni v létě jí patřilo až 146. místo. Británie bude mít hráčku v Top Ten po dlouhých 32 letech a poprvé v historii to bude v době, kdy má zároveň zástupce i v mužské elitní desítce.

Andy Murray
zdroj: USA Today Sports

Právě britská mužská jednička a světová dvojka Andy Murray napodobil Kontaovou a po vítězství 6:2, 6:3 nad Španělem Davidem Ferrerem postoupil do finále. Soupeřem devětadvacetiletého Skota, který ještě během turnaje neztratil ani set, bude Gregor Dimitrov.

Nenasazenému Bulharovi usnadnil práci Kanaďan Milos Raonic, jenž kvůli zranění kotníku do semifinále nenastoupil. Raonic musel v pátek absolvovat dva zápasy a v duelu se Španělem Pablem Carreňem si poranil kotník.

Tenisový turnaj mužů a žen v Pekingu (tvrdý povrch):

Ženy (dotace 6,289.521 dolarů):

Dvouhra - semifinále: Radwaňská (3-Pol.) - Svitolinová (16-Ukr.) 7:6 (7:3), 6:3, Kontaová (11-Brit.) - Keysová (8-USA) 7:6 (7:1), 4:6, 6:4.

Čtyřhra - semifinále: Šafářová, Matteková-Sandsová (5-ČR/USA) - Dabrowská, Martínezová (Kan./Šp.) 4:6, 6:1, 14:12.

Muži (dotace 4,164.780 dolarů):

Dvouhra - semifinále: Murray (1-Brit.) - Ferrer (5-Šp.) 6:2, 6:3, Dimitrov (Bulh.) - Raonic (3-Kan.) bez boje. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články