Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Kvitová i Plíšková se v Eastbourne probojovaly do osmifinále

Eastbourne (Velká Británie) - Tenistky Petra Kvitová a Karolína Plíšková zvládly po propršeném pondělku dnešní vstup do turnaje WTA na trávě v Eastbourne. Bývalá finalistka turnaje Kvitová zdolala ve 2. kole Timeu Babosovou z Maďarska po setech 6:4 a 7:6, desátá nasazená Plíšková přehrála Australanku Dariu Gavrilovovou dvakrát 6:2.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Ze hry je naopak Lucie Šafářová. Šestnáctá nasazená tenistka při své letošní premiéře na trávě podlehla Anně-Leně Friedsamové z Německa 6:7, 4:6 a stejně jako vloni vypadla ve 2. kole.

Světová jedenáctka Kvitová a 45. hráčka žebříčku Babosová měly hrát už v pondělí, ale kvůli dešti byl jejich zápas odložen. Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová se k výhře dostala díky 42 vítězným míčům a pomohla si i sedmi esy. "Byl to náročný zápas. V pondělí jsme nemohly kvůli dešti trénovat a není lehké jít hned hrát zápas," řekla Kvitová, která měla jako pátá nasazená hráčka v prvním kole volný los.

"Klíčem bylo, že jsem udržela koncentraci a čekala na svoji šanci." První set rozhodla Kvitová brejkem v deváté hře po razantních úderech po lajně. Do druhého setu vstoupila brejkem, ale vzápětí sama poprvé a naposledy v duelu neudržela servis. Jelikož za stavu 4:4 nevyužila ani jeden ze čtyř brejkbolů, rozhodla až v tie-breaku, v kterém proměnila mečbol vítězným bekhendem.

Karolína Plíšková
zdroj: Reuters / Peter Cziborra Livepic

"Miluju hru na trávě, která sedí mé hře. Cítím se na tomto povrchu jako doma a tady se mi daří," řekla Kvitová, finalistka v Eastbourne z roku 2011. Byla ráda, že před cestou do All England Clubu může odehrát další zápas. "Čím více toho odehrajeme před grandslamem, tím lépe, a zvláště před Wimbledonem," řekla Kvitová.

Plíšková sebrala Gavrilovové pětkrát podání a duel mohla ukončit už v sedmé hře druhého setu. Australanka ale při svém servisu, kdy se hrálo pětkrát přes shodu, odvrátila čtyři mečboly a snížila na 2:5. V dalším gamu si dokonce vypracovala náskok 40:0, Plíšková ale ztrátu podání nepřipustila. V další maratonské hře, v níž byla shoda dokonce šestkrát, proměnila v pořadí osmý mečbol.

Dvouhra - 2. kolo:

Kvitová (5) - Babosová (Maď.) 6:4, 7:6 (7:5), Mladenovicová (Fr.) - Bacsinszká (4-Švýc.) 6:1, 7:5. Karolína Plíšková (10-ČR) - Gavrilovová (Austr.) 6:2, 6:2, Makarovová (Rus.) - Vinciová (2-It.) 4:6, 6:4, 6:3, Brengleová (USA) - Pavljučenkovová (14-Rus.)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články