Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Strýcová si titul z Dubaje neodveze, ve finále jasně prohrála s Erraniovou

Dubaj – Barbora Strýcová si druhý titul z okruhu WTA do své sbírky zatím nepřidá. České tenistce vůbec nevyšlo finále turnaje v Dubaji a od Italky Sary Erraniové schytala výprask. Devětadvacetiletá fedcupová vítězka prohrála za hodinu a šest minut 0:6, 2:6. 

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK/AP/ autor: Kamran Jebreili

"Všechno bylo špatně," zhodnotila Strýcová svůj výkon. "Byl to den, kdy zkoušíte všechno, ale nic nefunguje. Vtipné na tom je, že jsem šla na kurt a ani trochu jsem se necítila nervózně, a nemohla jsem dát balon do dvorce. Nevím, proč se to stalo, ale takový je někdy tenis," uvedla.

Z finálové účasti ale měla radost. "Dodává mi to sebevědomí. Byl to skvělý týden, poprvé jsem porazila Anu (Srbku Ivanovičovou), takže se nechci trápit nepovedeným finále. Stalo se, ale jsem nadšená z turnaje a tenis si užívám," řekla.

Strýcová, jež hrála finále poprvé od října 2014, vstoupila do zápasu katastrofálně. V úvodním gamu ztratila čistou hrou podání a ani dál se nedokázala vzpamatovat. Česká tenistka kazila i snadné údery, netrefovala kurt a brzy prohrávala 0:5. Teprve v šesté hře se dostala k brejkbolu, ten ale nevyužila a kanáru neunikla.

Po prvním setu odešla Strýcová do šatny. "Zkoušela jsem se trochu zklidnit," řekla, ale ani pauza v soukromí změnu nepřinesla. Sadu opět zahájila ztrátou servisu a podání za velkého aplausu publika udržela až ve třetí hře. Obrat ale nenastartovala a další tři hry opět prohrála. Druhý bod přidala v sedmém gamu, kdy při svém podání odvrátila první mečbol. V následující hře zažehnala ještě další tři, pátou příležitost ukončit zápas už ale Erraniová proměnila.

"Zkoušela jsem všechno. Chodit víc na síť, hrát razantněji, rychleji, pak pomaleji, ale nedala jsem čtyři míče po sobě, což je pak těžké proti hráčce, jakou je Sara," řekla plzeňská tenistka. "Jednoduše nic nefungovalo," zopakovala.

Strýcová se při slavnostním vyhlášení snažila brát prohru s úsměvem. Omluvila se divákům, že finále bylo tak krátké. "Tlačili jste mě pořádně, ale bohužel nic nefungovalo," konstatovala Češka, jež svou jedinou trofej získala v kanadském Québec City v roce 2011. Ze čtyřhry má 17 titulů.

Strýcové ale finálové zápasy příliš nejdou. Předloni si zahrála dvě a v Lucemburku získala pouze tři gamy a v Birminghamu jen o dva více. S Erraniovou bojovala o titul před čtyřmi lety v Palermu a ani tehdy neměla šanci a prohrála 1:6, 3:6.

Erraniová, jež na Strýcovou nestačila v předchozích šesti vzájemných zápasech jen jednou, v Dubaji na druhý pokus uspěla. Zatímco před třemi lety tam ve finále prohrála s Petrou Kvitovou, dnes získala devátou singlovou trofej v kariéře.

Tenisový turnaj žen v Dubaji (tvrdý povrch, dotace dva miliony dolarů):

Dvouhra - finále: Erraniová (It.) - Strýcová (ČR) 6:0, 6:2.

Čtyřhra - finále: Chuang Chia-Jung, Juraková (Tchaj-wan/Chorv.) - Garciaová, Mladenovicová (2-Fr.) 6:4, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články