Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvitová: Dát Šarapovové šanci je blbé, využije ji

Praha - Petra Kvitová svůj zápas s Marií Šarapovovou začala dobře a na kurtu dominovala, ovšem pak se spád utkání otočil. Kvitová zkazila několik míčků, a to - jak po zápase komentovala - se ukázalo jako rozhodující. Ruská jednička totiž takovéto darované šance nepouští.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

"Jsem trochu otupělá. Ani vlastně nevím, jestli mě ta porážka bolí," řekla hodinu po utkání. Na kurtu bojovala jako lvice, ale v závěru na bývalou světovou jedničku nestačila. "Vím, že jsem tam nechala všechno. Hrála jsem dobře, ale ke konci přitlačila a zahrála lépe," ocenila soupeřku. Jindy chladná ruská hvězda po utkání nezvykle místo běžného podání ruky u sítě promluvila. "Říkala, že to byl dobrý zápas," uvedla Kvitová.

Na Šarapovovou nastoupila zostra a v prvním setu měla jasnou převahu. "Speciální motivaci jsem nepotřebovala. Je to jen finále Fed Cupu. Normálka," usmála se Kvitová. Přes dobrý rozjezd tentokrát důležitý druhý bod nepřidala. V jedinečném dramatu ji dělilo za stavu 4:4 a 40:15 ve druhém setu šest fiftýnů od výhry. "Měla jsem šanci získat zápas do svých rukou, ale ona se zlepšila," uvedla Kvitová.

Za zmíněného stavu udělala dvě dvojchyby. "Trošku jsem ztratila motoriku a byla rozevlátá, že jsem ani nevěděla, kam to letí," popsala. "Ale pořád byla shoda. Ale když se Marušce dá šance, tak je to blbé, protože ona ji využije," řekla Kvitová. A přesně to se stalo. Šarapovová napálila vítězný return a šla do vedení 5:4. Brejk bez problémů potvrdila a poslala zápas do třetí sady.

Během utkání Kvitová stejně jako loni ve finále proti Německu dostávala křeče do chodidel. Proto dostávala od lékařů magnesium a hroznový cukr. Fyzicky na tom byla docela dobře. "Byl to vyčerpávající zápas, ale cítila jsem se docela dobře. Bylo by lepší, kdybych na tom byla trošku lépe, ale na to se vymlouvat nebudu," řekla.

Před rozhodující sadou odešla do šatny. Rady ale moc nevnímala. "Vyměnila jsem si oblečení. Potřebovala jsem se trošku uklidnit, to bylo vše," řekla. "Ve třetím setu Maruška zlepšila hru, začalo to lítat víckrát do kurtu. Bekhend se zlepšil, a myslím, že jí to pomohlo i na sebedůvěře," řekla Kvitová, která bojovala, ale odpadla. "Snažila jsem se držet laťku, ale potom mě přetlačila."

Pro Kvitovou to byl poslední soutěžní duel v tomto roce. "Ale ani mi to nepřišlo. Jsem ve zvláštním rozpoložení," řekla letošní vítězka tří titulů a finalistka Turnaje mistryň. "A příští sezona? Vždycky doufám, že bude lepší," řekla.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články