Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plíšková ve finále Elite Trophy podlehla Venus Williamsové

Ču-chaj - Tenistka Karolína Plíšková nepřijede na finále Fed Cupu ověnčená titulem z turnaje Elite Trophy. Ve finále v čínském městě Ču-chaj prohrála s Američankou Venus Williamsovou po setech 5:7 a 6:7.

Díky účasti ve finále ukončí Plíšková životní sezonu na 11. místě žebříčku WTA, Američanka se vrátí po čtyřech letech do desítky a nově bude sedmá. Ve finále plném ostrých výměn od základní čáry dokázala Plíšková v prvním setu srovnat z 1:4 na 4:4, ale ve dvanácté hře přišla podruhé o servis a tím i o set. Ve druhé sadě rodačka z Loun vedla 4:2, ale tentokrát ona náskok neudržela.

Rozhodla pak zkrácená hra. Plíšková šla do vedení 3:1 a za stavu 5:4 měla k dobru dva servisy. Využila jen jeden a měla setbol, který zkusila proměnit křížným vítězným forhendem, o kousek ale minula lajnu. Bývalá světová jednička Venus Williamsová pak při svém mečbolu Češku prohodila a získala 48. titul ve dvouhře.

"Venus hrála neuvěřitelně, a i když jsem to nedotáhla, tak jsem na sebe pyšná. Hrála jsem tady výborně a mám za sebou skvělý týden," řekla Plíšková při vyhlášení. "Karolína si taky zasloužila vyhrát. Měla jsem na konci jen více štěstí," ocenila sedminásobná grandslamová šampionka Williamsová českou naději.

V koncovce utkání měla Plíšková i trošku smůlu. V tie-breaku vedla 5:4 a při úderu jí praskla struna. "Je to sice k naštvání, ale to se prostě stane," řekla. Více ji mrzel neproměněný setbol, při kterém poslala míč těsně do autu. Williamsová pak Plíškovou při mečbolu skvěle prohodila.

Letošní bilance Plíškové: šestkrát ve finále a posun o 35 příček vzhůru

Třiadvacetiletá Plíšková letos hrála šesté finále, ale titul získala jen v květnu v Praze. Stejně jako v Ču-chaj dopadla také v Sydney, Dubaji, Birminghamu a Stanfordu. Z Číny se Plíšková rychle přesune do Prahy, kde se začátkem týdne připojí k českému týmu, který o víkendu čeká finále Fed Cupu proti Ruskám.

"Šest finále je výborných, i když výsledky v nich už nebyly takové. Ani jednou jsem nebyla favoritka a stejně to byly všechno hodně těsné a vyrovnané mače a hrála jsem v nich se samými skvělými hráčkami," poukázala na fakt, že jednou prohrála s krajankou Petrou Kvitovou (Sydney), pak se světovou dvojkou Simonou Halepovou z Rumunska (Dubaj), dvakrát s Němkou Angelique Kerberovou (Birmingham, Stanford) a nyní s bývalou světovou jedničkou Venus Williamsovou. "Nic si z toho nedělám. Musím se prostě ještě zlepšit. Časem to přijde," věřila.

Rok zakončí na 11. místě světa, o 35 příček výše, než sezonu začínala, a nejlépe v kariéře. "Je to pro mě hodně dobré. Fakt bych před začátkem sezony nic takového nečekala. Odehrála jsem hodně turnajů a většina byla povedená, za což jsem moc ráda. Teď si musím hlavně odpočinout a i příští rok makat stejně," řekla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články