Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Allertová si poradila se světovou dvojkou Halepovou a je v semifinále

Kuang-čou (Čína) – Dvaadvacetiletá talentovaná tenistka Denisa Allertová podruhé v kariéře postoupila do semifinále turnaje WTA. Čtyřiasedmdesáté hráčce světového žebříčku se to přitom povedlo proti světové dvojce Simoně Halepové z Rumunska, kterou ve čtvrtfinále turnaje v čínském Kuang-čou porazila ve dvou setech 6:4 a 6:3.

Denisa Allertová
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Allertová, jejímž žebříčkovým maximem je 73. místo z minulého týdne, nastoupila proti nejvýše nasazené soupeřce bez respektu a v úvodním setu rychle vedla 3:0. Úvodní sadu dotáhla za 36 minut k vítězství, přestože za stavu 5:2 nedokázala dopodávat a rozhodla až dalším úspěšným brejkem v desáté hře.

Také ve druhém setu Allertová Rumunku přehrávala a vedla už 5:1, v závěru ale zopakovala scénář z první sady a ztraceným podáním dovolila Halepové snížit. Další komplikace pak už ale nepřipustila a proměnila druhý mečbol.

Denisa Allertová: "Samozřejmě mám ohromnou radost. O takovýchto zápasech jsem vždycky snila a o to je realita krásnější. Je to nádherný pocit, protože jsem porazila Simonu Halepovou. Skvělou hráčku. Světovou dvojku. Vyrazilo mi to dech!"

"Je to nádherný pocit, protože jsme porazila Simonu Halepovou. Skvělou hráčku. Světovou dvojku. Vyrazilo mi to dech!" řekla Allertová. "Ani nevím, jak jsem to dokázala. Soustředila jsem se na každý míč, na sebe, na svůj tenis a nehleděla na to, kdo je na druhé straně dvorce. Bojovala jsem o každý bod a fungovalo to. Jsem nadšená," dodala svěřenkyně trenéra Jana Příhody.

O premiérový postup do boje o titul bude Allertová hrát proti třetí nasazené Saře Erraniové z Itálie. "Ať to dopadne, jak to dopadne, myslím si, že tuto výhru si vychutnám později. Užívám si to, ale zároveň už s trenérem přemýšlíme, co udělat pro to, abych uspěla i zítra," řekla. O místo ve finále usilovala zatím jen jednou, vloni v Lucemburku ale neuspěla.

Výsledky turnaje WTA v Kuang-čou (Čína, tvrdý povrch, dotace 226 750 dolarů)

Dvouhra - čtvrtfinále

Allertová (ČR) - Halepová (1-Rum.) 6:4, 6:3, Erraniová (3-It.) - Čeng Saj-saj (8-Čína) 6:1, 6:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články