Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Hlaváčkové se v mixu na US Open daří, s Kubotem je už v semifinále

New York – Andrea Hlaváčková udělala další krok vstříc titulu ze smíšené čtyřhry na US Open. Česká tenistka a Polák Lukasz Kubot jsou už mezi nejlepšími čtyřmi páry, když ve čtvrtfinále porazili australsko-běloruský pár Anastasia Rodionovová, Max Mirnyj dvakrát 6:4. Do semifinále se v singlu dostala Roberta Vinciová, jež o tom rozhodla výhrou nad Kristinou Mladenovicovou z Francie.

Andrea Hlaváčková
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

"V každém zápasu jsme tady měli těžké soupeře. Podporujeme se a myslím, že hrajeme každým dnem lépe," řekla Hlaváčková. "Lukasz je skvělý, čiší z něj energie a díky němu se zvedám i já," dodala.

Hlaváčková s Kubotem už spolu hráli smíšenou čtyřhru ve Wimbledonu, kde vypadli ve 3. kole. V New Yorku začali skvěle, jelikož v 1. kole vyřadili nasazené jedničky a obhájce titulu Saniu Mirzaovou z Indie a Brazilce Bruna Soarese. "Především nás to baví a hru na kurtu si spolu užíváme," vyzdvihl Kubot.

"Andrea se zlepšuje a ve čtvrtfinále byla jazýčkem na misce vah. V prvním setu předvedla dva skvělé returny v důležitých okamžicích," pochválil Kubot českou spoluhráčku. A na otázku, co by měla Hlaváčková zlepšit, zavtipkoval: "Měla by si zkrátit vlasy."

Devětadvacetiletá Hlaváčková už na US Open jednou vavřín z mixu získala. A to předloni a shodnou okolností s Mirným, kterého nyní vyřadila.

Vinciová je v 32 letech poprvé na grandslamu v semifinále

Ve 32 letech se Italka Roberta Vinciová dočkala prvního grandslamového semifinále ve dvouhře. Tenistka ze 43. místa žebříčku je mezi nejlepšími čtyřmi po výhře 6:3, 5:7, 6:4 nad jinou nenasazenou hráčkou Kristinou Mladenovicovou z Francie.

"Je to nepopsatelný pocit. Odehrály jsme neuvěřitelný a hrozně vyrovnaný zápas," řekla dojatá Vinciová na hlavním kurtu ve Flushing Meadows. Ze čtyřhry už má z grandslamů pět titulů včetně trofeje z US Open z roku 2012.

V semifinále Vinciová narazí na vítězku sesterského souboje Sereny a Venus Williamsových. Petra Kvitová své čtvrtfinále odehraje až ve středu.

Tenisový grandslamový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 42,253.400 dolarů):

Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále: Vinciová (It.) - Mladenovicová (Fr.) 6:3, 5:7, 6:4.

Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále: Hlaváčková, Kubot (ČR/Pol.) - Rodionovová, Mirnyj (Austr./Běl.) 6:4, 6:4.

Juniorky:

Dvouhra 2. kolo: Kužmová (SR) - Vondroušová (1-ČR) 4:1 skreč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy