Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Návrat zatraceného střelce

Plíšková i Šafářová v Cincinnati postoupily, Kvitová dohrála

Cincinnati (USA) - Lucie Šafářová i Karolína Plíšková postoupily do osmifinále tenisového turnaje v Cincinnati. Naopak turnaj už skončil pro Petru Kvitovou. Nasazená čtyřka prohrála s Francouzkou Caroline Garciaovou 5:7, 6:4 a 2:6. Kvitová, vracející se na kurty po nemoci, tak na své první vítězství od Wimbledonu stále čeká. Světová šestka Šafářová oplatila Coco Vandewegheové porážku z letošního Wimbledonu a po výhře 6:4, 7:5 si zahraje s osmnáctiletou Belindou Bencicovou, čerstvou vítězkou turnaje v Torontu. Plíšková v druhém kole porazila Timeu Babosovou rovněž 6:4, 7:5 a její další soupeřkou bude bývalá světová jednička Jelena Jankovičová.

 

 

Karolína Plíšková
zdroj: AP autor: Francois Mori

Kvitová šestkrát ztratila servis, soupeřce pomohla i jedenácti dvojchybami. Jednadvacetiletá Francouzka, která je na 39. místě světového žebříčku, Kvitové po téměř dvouapůlhodinovém utkání oplatila dubnovou prohru z Fed Cupu v Ostravě.

Šafářová začala proti Vandewegheové čtyřmi vyhranými gamy, ale Američanka odpověděla stejnou mincí. Česká tenistka poté dokázala její nápor zastavit a získat první set, druhou sadu pak přerušil déšť právě ve chvíli, kdy si Šafářová vypracovala dva mečboly. Po vysušení dvorce pak vyhrála hned první výměnu a zápas ukončila.

Plíšková a Babosová udržely z deseti her prvního setu podání jen třikrát. Česká tenistka vstoupila nezdarem na servisu i do druhé sady a prohrávala 0:2, ale ztrátu dokázala smazat a utkání pak zakončila při podání Babosové čistou hrou. Druhý vzájemný zápas s maďarskou soupeřkou tak současná světová sedmička vyhrála mnohem jednoznačněji než premiéru v roce 2011, kdy rozhodla utkání až v tie-breaku třetí sady.

Viktoria Azarenková z Běloruska, která po zranění chybí v nejlepší dvacítce žebříčku WTA, uštědřila v souboji bývalých světových jedniček Caroline Wozniacké "kanára" a pátou nasazenou Dánku porazila 6:0, 6:4. Wozniacká proti ní už popáté za sebou neuhrála ani set, v druhé sadě nevyužila deset brejkbolů.

V mužské dvouhře naopak favorité postoupili, uspěli Rafael Nadal, Novak Djokovič i nová světová dvojka Andy Murray. Vítěz montrealského turnaje z minulého týdne měl hodně práce s Mardym Fishem, v druhém setu vzteky rozbil raketu, ale třiatřicetiletého Američana nakonec porazil 6:4, 7:6. "Bylo to náročné, to je ostatně proti Mardymu vždycky. Moje hra se mi moc nelíbila, proti minulému týdnu to byl velký rozdíl," podotkl Murray.

Nečekané potíže s postupem měl Stan Wawrinka. Vítěz French Open prohrál s Bornou Čoričem první set, druhý získal v tie-breaku a až v rozhodujícím dějství osmnáctiletému soupeři poprvé prolomil podání. Nyní ho čeká další Chorvat Ivo Karlovič. Tři sety k vítězství potřebovala také třetí nasazená Rumunka Simona Halepová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články