Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Šafářová musela znovu otáčet. Mám víru, že to vždy půjde a zvládnu to, říká

Londýn – Dva z dosavadních tří zápasů na Wimbledonu začala Lucie Šafářová prohraným setem. Vždy však situaci zvládla a opět dokázala, že je výborné formě a pohodě. V duelu 3. kola proti Američance Sloane Stephensové jí k tomu pomohl i fantastický prohoz při brejkbolu soupeřky ve druhé sadě, který odstartoval velký obrat. "Když jsem běžela na ten lob, tak si říkám: To musím dát, protože tohle by mě mohlo stát zápas," prozradila po utkání.

Slavící Lucie Šafářová na Wimbledonu
zdroj: ČTK/AP autor: Tim Ireland

Postup do osmifinále v All England Clubu, ve kterém Šafářovou čeká v pondělí Američanka Coco Vandewegheová, znamená pro českou tenistku povzbuzení. "Je to uklidňující a dodá to pohodu i sebevědomí, že už mám za sebou zápasy a dobré výhry. Je to krásný. V sobotu si dám deblík a v pondělí jdu znovu," usmála se Češka.

Ve Wimbledonu už dvakrát ukázala srdce bojovnice. V prvním kole ji dělily tři míče od vyřazení, ale zápas s Alison Riskeovou otočila. I se Stephensovou prohrála první set
a ve druhém čelila brejkbolu, ale zvedla se a soupeřku rozložila.

Stejně jako minulý měsíc na Roland Garros tak Šafářová ukazuje svoji vnitřní sílu. "Že místo toho, abych v hlavě psychicky vzdala, tak jsem zakouslá. I když se zápas nevyvíjí pozitivně, tak mám víru, že to půjde a zvládnu vyhrát," řekla.

V duelu se Stephensovou se k obratu odrazila výtečným prohozem. Její zkrácení soupeřka doběhla a poslala na její stranu lob. Šafářová ale míč dostihla a těžkým křížným bekhendem trefila prohoz. "Když jsem běžela na ten lob, tak si říkám: To musím dát, protože tohle by mě mohlo stát zápas. Byla jsem na to nažhavená, nachystaná. To byl hodně důležitý fiftýn zápasu," řekla Šafářová.

Podařilo se jí otočit set a následně i zápas. Najednou byla o krok dříve u míče a začala diktovat tempo výměn. Hrála dostatečně agresivně i přesně. "Je třeba najít správnou hranici, protože dělat z toho příliš chyb taky nejde," řekla.

Po finálové účasti ve dvouhře na French Open se tak stále drží na dobré vlně. "Jo, užívám si to, jedu a jsem ráda, jak to zvládám," řekla Šafářová. "Všechno to je pozitivní. Doufám, že to tak vydrží a že to budu zvládat v pohodě," doplnila.

Před utkáním s Vandewegheovou bude potřebovat rady trenéra Roba Steckleyho a možná i fedcupového kapitána Petra Pály. "Protože ten viděl zápas Karolíny," připomněla výhru Američanky nad Plíškovou ve 2. kole. "Nehrála jsem s Coco, ani netrénovala, ale vím, že výborně servíruje a na trávě bude nebezpečná," řekla Šafářová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články