Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Věřím, že to na trávě bude výsledkově lepší, říká před Wimbledonem Kvitová

Praha - Tenistka Petra Kvitová má před sebou podruhé v kariéře na dohled výzvu v podobě obhajoby grandslamového titulu. Před rokem podruhé dobyla slavný Wimbledon, nyní vyrazila do Anglie, kde světovou dvojku ještě před turnajem v All England Clubu čeká příští týden test na trávě v Eastbourne.

Ilustrační foto

Zelený pažit je pro Kvitovou povrchem zaslíbeným. Díky ranám ze své levačky a nižším odskokům soupeřky doslova ničí. To loni demonstrovala nejvíce ve finále Wimbledonu, v kterém deklasovala Kanaďanku Eugenii Bouchardovou. "Je to propojené s mým stylem. Hraju placatější údery a holky s tím mají problém. A taky víc píše levácký servis," uvažovala, proč na trávě ožívá více než jinde.

Sama ale potřebuje čas, aby si na specifický pohyb na trávě zvykla. "Vždycky to chvilku trvá, bolí z toho zadek a docela nohy, ale pak je to hra na příjemném koberečku," řekla. Po vyřazení v osmifinále antukového Roland Garros měla pár dnů volna. "Potřebovala jsem vyhnat z hlavy tu blbou prohru z Paříže," vrátila se k třísetové porážce s pozdější semifinalistkou Timeou Bacsinszkou ze Švýcarska.

Bez rakety nabrala novou energii do přípravy. "Odpočinek prospěl a zase jsem získala chuť do tenisu. A věřím, že na trávě to bude výsledkově o trošku lepší," doufala. Už začala pracovat s kondičním trenérem Davidem Vydrou, kterého angažovala po French Open. "Měla jsem ale jen deset dnů přípravy a spíš se mě zatím snažil poznat. Má cit, aby to nepřetáhl, nebo to nebylo málo. Zatím to je super," řekla.

Testem na trávě pro ni bude opět turnaj v Eastbourne, kde hrála v minulosti finále, ale také vypadla v 1. kole. "Nemám ráda začátky turnajů, to víte. A teď navíc ještě nevím, jak na tom na trávě jsem," řekla a dodala: "Beru to hlavně jako přípravu. Každý kolo pomůže, ale důležitý bude, abych potom mohla předvést výkon ve Wimbledonu."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články