Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Kvitová i Berdych postoupili, naopak Šafářová končí

Madrid - Petra Kvitová si zahraje na antukovém turnaji v Madridu semifinále, když porazila Rumunku Irinu-Camelii Beguovou 7:5 a 6:3. Nyní ji čeká Serena Williamsová. Naproti tomu Lucie Šafářová si semifinále nezahraje. Během tříhodinové bitvy s ruskou tenistkou Světlanou Kuzněcovovou zahodila dva mečboly a prohrála 7:5, 6:7 a 6:7. Do čtvrtfinále postoupil Tomáš Berdych, jenž v prvním vzájemném duelu na antuce porazil Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu 7:5 a 6:2. 

Kvitová proti Beguové (37. v žebříčku WTA) splnila roli favoritky za hodinu a půl, výhru završila bodem ze servisu. Šampionka madridského turnaje z roku 2011 si semifinále zahraje potřetí v sezoně a poprvé po nezvyklé měsíční pauze, kterou si dopřála před vítězným Fed Cupem s Francií. S Williamsovou se utká pošesté, na antuce spolu ještě nehrály.

Šafářová se utkala s vítězkou 14 turnajů WTA Kuzněcovovou podeváté v kariéře, bilanci měly 4:4 a stejně vyrovnaný byl i dnešní souboj. Rodačka z Brna byla pořád o krok napřed, už ve druhém setu ji od postupu dělily dva míčky a za stavu 5:4 ve třetí sadě při vlastním podání měla dva mečboly. Slibné vedení však nevyužila, tie-break ztratila 3:7 a o posun do elitní desítky žebříčku si v Madridu nezahraje.

Šafářová na madridském kurtu strávila téměř pět hodin, neboť po bitvě s Kuzněcovovou odehrála neméně napínavé čtvrtfinále čtyřhry. S americkou spoluhráčkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou vyřadily nasazené jedničky a šampionky tří letošních turnajů - švýcarskou hvězdu Martinu Hingisovou s Indkou Saniou Mirzaovou 6:7, 6:3 a 11:9.

Berdych je mezi nejlepšími osmi ve španělské metropoli pátým rokem po sobě. O pět měsíců staršího Tsongu porazil za půldruhé hodiny a potvrdil, že se mu proti němu daří - vylepšil si s ním bilanci na 6:2. Ve čtvrtfinále čeká šestého nasazeného hráče Američan John Isner. Berdych s ním téměř tři roky neprohrál a v osmi vzájemných zápasech nad světovou osmnáctkou šestkrát zvítězil. Isner dnes ve 3. kole porazil přemožitele turnajové jedničky Švýcara Rogera Federera Nicka Kyrgiose z Austrálie 6:3, 6:7 a 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články