Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Kvitová i Šafářová skončily ve Stuttgartu už ve druhém kole

Stuttgart Petra Kvitová v prvním utkání na WTA Tour po dvouměsíční pauze neuspěla. Světová čtyřka prohrála v druhém kole turnaje ve Stuttgartu 3:6 a 6:7 s Madison Brengleovou ze Spojených států amerických. Ztroskotala i její fedcupová kolegyně Lucie Šafářová, která podlehla Dánce Carolině Wozniacké 6:7, 1:6.

Ve Stuttgartu měla Kvitová coby třetí nasazená na úvod volno. Proti 43. hráčce světa Brengleové se jí nedařilo od úvodu najít správný rytmus. Česká tenistka dělala množství nevynucených chyb, jichž nakonec nasbírala 39, což nevyvážil ani stejný počet vítězných úderů.

Kvitová ztratila v každém setu jednou podání a sama se až téměř do závěru nedostala k žádnému brejkbolu. Zabrala až za stavu 4:5 a 0:40 a odvrátila tři mečboly za sebou a poté ještě jeden. Následně proměnila první šanci na zisk soupeřčina podání a vynutila si prodloužení duelu. V tie-breaku však opět dominovala o měsíc mladší Američanka, vyhrála ho 7:2 a připsala si první vítězství v kariéře proti hráčce z TOP 10.

Zápas Brengleová zakončila prohozem při jednom z neúspěšných pokusů Kvitové na síti, kde měla česká tenistka zhruba padesátiprocentní úspěšnost. Rodačka z Fulneku se rozloučila se Stuttgartem ve druhém kole stejně jako loni.

"Madison odehrála solidní zápas. Moc nechybovala a vůbec mi to neulehčila. Když jsem měla šanci zakončit míč vítězným úderem, tak jsem chybovala," řekla Kvitová na webu WTA Tour. "Moje sebevědomí nebylo na vysoké úrovni a ani fyzicky jsem se necítila nejlépe. Asi jsem pořád byla unavená po Fed Cupu," řekla.

Osmadvacetiletá Šafářová sváděla v úvodním setu se čtvrtou nasazenou Wozniackou vyrovnanou bitvu a ztratila ho až po hodině ve zkrácené hře. Druhý set ale jasně ovládla bývalá světová jednička a v sedmém vzájemném zápase českou tenistku počtvrté porazila.

Dvouhra - 2. kolo:

Brengleová (USA) - Kvitová (3-ČR) 6:3, 7:6 (7:2), Wozniacká (4-Dán.) - Šafářová (ČR) 7:6 (7:5), 6:1, Garciaová (Fr.) - Witthöftová (Něm.) 7:6 (7:4), 6:2, Erraniová (It.) - Dijasová (Kaz.) 6:4, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články