Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Francouzi a Srbové slaví postup v Davis Cupu

Praha - Lídr světového žebříčku Novak Djokovič dovedl srbské tenisty do čtvrtfinále Davisova poháru, druhým postupujícím už po čtyřhře je Francie. Srbové poslali do baráže Chorvaty, loňští finalisté Francouzi vedou 3:0 v Německu. Zbývající zápasy včetně ostravského souboje Čechů s Australany se rozhodnou až v neděli.

Francouzští tenisté slaví postup v Davis cupu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Djokovič v deblu na poslední chvíli nahradil Viktora Troického, jenž v pátek sehrál pětisetovou bitvu s Bornou Čoričem a po boku osmatřicetiletého specialisty Nenada Zimonjiče získali třetí bod. Chorvatskou dvojici Škugor, Draganja porazili 6:3, 6:4 a 6:1.

"Může to vypadat jednoduše, ale rozhodně nebylo. Novak hrál dnes neuvěřitelně dobře," řekl srbský kapitán Bogdan Obradovič. Fanouškům ve sportovním centru v Kraljevu ale ve druhém setu hodně zatrnulo, když si Djokovič nechal ošetřit pravou ruku.

Dvoubodové vedení z pátku dnes nedokázali dotáhnout jen britští tenisté, to by však museli porazit "neporazitelné" bratry Bryanovy. Dvojčata Bob a Mike jsou nejlepším deblovým párem posledních let, ale dnes nebyla daleko od porážky.

Jamie Murray a Dominic Inglot po dvou prohraných setech dovedli zápas v Glasgow do pátého, než po třech hodinách a 39 minutách padli 7:9. Američtí bratři ještě nikdy neztratili zápas při vedení 2:0 na sety a toto pravidlo platí i po dnešku.

"To je ten největší luxus, jaký kapitán může mít. Oni virtuálně znamenají jistý bod," prohlásil kapitán týmu USA Jim Courier. Utkání nicméně může už v nedělní úvodní dvouhře rozhodnout Andy Murray, pokud porazí Johna Isnera.

V kazašské Astaně, odkud vzejde soupeř pro vítěze ostravského zápasu, vedou po čtyřhře Italové 2:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články