Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rosol a Veselý jsou jasní, složení debla si Navrátil ještě promyslí

Ostrava - Jména všech čtyř českých tenistů se podle tradice objeví na tabuli při čtvrtečním losu pořadí zápasů 1. kola Davisova poháru proti Austrálii. Kapitán Jaroslav Navrátil počítá do dvouher s Lukášem Rosolem a Jiřím Veselým a na čtyřhru nahlásí zbylé dva členy Adama Pavláska a Jana Mertla. Kdo ale skutečně v sobotu v ostravské ČEZ Aréně do debla nastoupí, to rozhodne až později. Losování pořadí zápasů je na programu ve čtvrtek v poledne na ostravské radnici. Páteční dvouhry začnou v 15:30, přímý přenos se studiem začne na ČT2 a našem webu od 15:15. Sobotní čtyřhra i nedělní dvouhry ve 13:30.

Lukáš Rosol a nehrající kapitán Jaroslav Navrátil
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Jako obvykle nahlásím na los všechna jména," řekl Navrátil po dopoledním tréninku. "Pokud se nestane nic nepředvídatelného, tak na singla počítám s Rosolem a Veselým a do čtyřhry oznámím Pavláska s Mertlem."

Podle Navrátila, který se musí obejít bez tradičních opor Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka, se oba hráči do dvouher Rosol a Veselý v tréninku postupně zlepšovali. Oba přijeli do Ostravy po sérii porážek na turnajích ATP v prvních kolech.

"Na začátku týdne to bylo znát, ale oba se s tím srovnávají a výkony v týdnu byly slušné. Cítí se daleko lépe," řekl Navrátil. Rosola i Veselého může Davis Cup výkonnostně zvednout. "Oni vědí, že to je jiná soutěž. Není to turnaj. Lukáš nebyl moc úspěšný, ale je znát zlepšení, a Jirka vypadá úplně v pohodě," řekl kapitán.

V pátek večer a v sobotu dopoledne čeká Navrátila složitější rozhodování ohledně složení čtyřhry. "To neprozradím, ale ne proto, že to chci tajit, ale opravdu nemám jasno," řekl. Vybírat bude z trojice Rosol, Veselý a Pavlásek. "Musím počkat po dvouhrách a uvidím, jak budou vypadat ti dva, a podle toho rozhodnu debla. Je možné, že vše odehrají Rosol s Veselým, ale jasnou představu nemám."

Je nám líto, video expirovalo.
Rosol by chtěl začít, Veselému je to jedno
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články