Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Berdych slaví v Dubaji 500. výhru v kariéře

Dubaj - Tomáš Berdych dosáhl jako osmý ze stále aktivních hráčů mety 500 výher na okruhu ATP. Na turnaji v Dubaji, kde v předchozích dvou letech došel vždy až do finále, tentokráte zdolal Itala Simona Bolelliho 7:6, 5:7, 6:0 a za téměř dvě a půl hodiny vybojoval postup do čtvrtfinále. Jeho dalším soupeřem bude Sergej Stachovskij, který v úvodním kole vyřadil Lukáše Rosola. Ukrajince ve všech třech vzájemných zápasech porazil, naposledy vloni ve 2. kole právě v Dubaji.

"Je to krásný milník, ale pořád jsou hráči, kteří mají jiná čísla. Když se o sebe budu dobře starat, budu připraven a co nejdéle fit, tak se jim můžu přiblížit. Statistika vítězných zápasů je jedna z nejkrásnějších a rád bych tam přidával další čárky," řekl Berdych.

Hranice 500 vítězství dosáhl Berdych jako třetí Čech v historii v open éře. Před ním se to podařilo Ivanu Lendlovi, který na okruhu ATP nasbíral celkem 1 071 výher, a Tomáši Šmídovi (517).

Devětadvacetiletý Berdych sváděl v úvodních dvou setech s Bolellim, jenž je jen o tři týdny mladší, vyrovnanou bitvu. Oba hráči si drželi podání a Berdych na servisu ztratil pouze tři fiftýny. Ve zkrácené hře první sady se ale dostal do problémů a za stavu 5:6 musel odvracet setbol. Z dalších pěti výměn však vyhrál čtyři a za 58 minut úvodní set získal.

Bez brejků pokračovala i druhá sada, v níž se Berdych dvakrát dostal do konfliktu s hlavním rozhodčím. Naposledy osmý hráč světového žebříčku se sudím ostře diskutoval ve 12. hře, v níž nakonec přišel o podání a set ztratil 5:7. V rozhodující sadě už ale nedal soupeři šanci a za 32 minut nadělil Bolellimu kanára.

"Byl to těžký zápas, nepříjemný soupeř, který hrál velmi agresivně a v těchto podmínkách to fungovalo. Musel jsem se hodně snažit, ale jsem nadšený, jak jsem zvládl třetí set," zhodnotil duel Berdych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články