Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Djokovič bude v Londýně útočit na třetí titul za sebou

Londýn - Novak Djokovič postoupil potřetí za sebou do finále Turnaje mistrů a má nadosah celkově čtvrtý titul ze závěrečného podniku sezony. První hráč světového žebříčku sice poprvé na turnaji ztratil set, Japonce Keie Nišikoriho ale nakonec v Londýně porazil 6:1, 3:6, 6:0.

Novak Djokovič
zdroj: AP autor: Kirsty Wigglesworth

Tři tituly za sebou dokázal naposledy na Turnaji mistrů vybojovat Ivan Lendl, který podniku kraloval v letech 1985-1987. Djokovičovi se v nedělním finále postaví do cesty vítěz druhého semifinále mezi Švýcary Rogerem Federerem a Stanem Wawrinkou.

"Kei hrál skvěle a tohle byla jeho životní sezona. Udělal ale v klíčových okamžicích třetího setu pár dvojchyb," zhodnotil Djokovič semifinálový duel. Souboj, z nějž vzejde jeho finálový soupeř, prý rozhodně bude sledovat. "Seženu si nějaký popcorn a užiju si to z postele," prohlásil s úsměvem.

Srbský tenista v základní skupině ztratil jen devět her a i proti Nišikorimu se zdálo, že půjde o jasnou výhru. Djokovič od stavu 1:1 v prvním setu vyhrál pět her v řadě a druhou sadu zahájil dalším brejkbolem. Nišikori, první asijský tenista, který se na Turnaj mistrů kvalifikoval, ale dokázal odpovědět a druhému setu pak dominoval.

Ve třetí sadě ale opět zabral sedmadvacetiletý Djokovič. V první hře odvrátil dva brejkboly a Nišikorimu už nedal šanci. Japonec nevydařenou sadu i celý zápas uzavřel svou šestou dvojchybou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články