Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Nadal odvrátil Andújarovy mečboly a v Riu si zahraje o titul

Rio de Janeiro - Světová tenisová jednička Rafael Nadal si zahraje na antuce v Riu de Janeiro o titul, ale cestou do finále se hodně nadřel. Ve španělském semifinále odvrátil Pablu Andújarovi dva mečboly, než ho po takřka tříhodinové bitvě porazil 2:6, 6:3 a 12:10 v tie-breaku rozhodujícího setu.

Rafael Nadal
zdroj: imago sportfotodienst autor: imago sportfotodienst

Nadal je na antuce takřka neporazitelný. Na oblíbeném povrchu má bilanci 297 výher a jen 21 porážek, tu poslední zažil před deseti měsíci od Novaka Djokoviče v Monte Carlu. V Riu neměl daleko k senzaci Andújar.

"Celý zápas jsem se cítil bez energie. Bylo hrozné dusno, nepříjemné podmínky. Po fyzické stránce jsem se trápil, nemluvím ale o zádech. Prostě to nebyl můj den. Bylo to vyrovnané, protože on hrál dobře a já ne," řekl Nadal, jenž po problémech se zády na Australian Open absolvuje v Brazílii první turnaj.

Rafael Nadal:

"Tie-break byla loterie, ale hrál jsem v něm líp než v celém zápase."

Ve finále bude osminásobný šampion Roland Garros usilovat o 62. titul v kariéře proti Ukrajinci Alexandru Dolgopolovovi, jenž překvapil nasazenou dvojku Španěla Davida Ferrera výhrou 6:4 a 6:4. Před mužským soubojem o titul nastoupí na kurt turnajová jednička Klára Zakopalová proti Japonce Kurumi Naraové. Ženské finále začne o tři hodiny dříve v 18:00.

Turnaj v Riu de Janeiru, antuka, dotace 1 454 365 dolarů. Semifinále:

Nadal (1-Šp.) - Andújar (8-Šp.) 2:6, 6:3, 7:6 (12:10), Dolgopolov (Ukr.) - Ferrer (2-Šp.) 6:4, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články