Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Češi startují Davis Cup s Nizozemskem, Štěpánek jde na Haase

Ostrava - Radek Štěpánek zahájí cestu českých tenistů za daviscupovým hattrickem. Domácí dvojka se v páteční úvodní dvouhře duelu 1. kola s Nizozemskem utká od 15:00 s Robinem Haasem. Pak nastoupí na tvrdém povrchu v ostravské ČEZ Areně Tomáš Berdych a Igor Sijsling. První den Davis Cupu sledujte živě na programu ČT sport a našem webu.

Robin Haase a Radek Štěpánek
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Štěpánek se s Haasem ještě nestřetl. "S Haasem se známe z turnajů. Hraje nátlakovou hru, spoléhá se na servis a forhend. To jsou takové základní rysy. Nejdůležitější bude každopádně můj výkon, na ten se soustředím. Budu se snažit podat nejlepší výkon," řekl Štěpánek.

Štěpánek z posledních devíti českých vítězných zápasů šestkrát začínal. "Čekal jsem, že přijde změna, ale nenastala," pousmál se nad tím, že prohrál s týmem sázku, protože si myslel, že tentokrát hrát první v pátek nepůjde. "My to moc neřešíme, jestli začíná ten nebo ten, ale bylo by krásné v té statistice pokračovat."

Berdych poté nastoupí proti Sijslingovi. Tento zápas může být pro českého tenistu na delší dobu posledním daviscupovým. Do čtyřhry kapitán Navrátil nahlásil zbylé dva členy týmu Lukáše Rosola a Jiřího Veselého, ale hrát by i v sobotu měli Berdych a Štěpánek. "Můžu nasadit své nejlepší hráče, což je základ pro zápas, jako je tenhle. Jsme připraveni jít do zápasu naplno," řekl nizozemský kapitán Jan Siemerink.


Na páteční zápasy je vyprodáno, na sobotu ještě zbývá asi 300 vstupenek. Jen Štěpánek bude mít v hledišti na padesát blízkých a kamarádů. "Všechno se podařilo sehnat a jsem za to rád," usmál se tenista. S Nizozemskem mají čeští tenisté pozitivní bilanci čtyř výher a jedné porážky. Naposledy Nizozemce porazili v baráži před osmi lety a byl u toho i Berdych.

Vítěz utkání narazí ve čtvrtfinále na lepšího ze zápasu Japonska s Kanadou, která hraje oslabena bez Milose Raonice a ve dvouhrách chybí i Vasek Pospisil. Češi by v obou případech cestovali začátkem dubna na půdu soupeře.

Je nám líto, video expirovalo.
Vstup Markéty Pernické před utkáním Štěpánek - Haas

Los utkání 1. kola ČR - Nizozemsko (Ostrava, ČEZ Arena - tvrdý povrch):

Pátek (15:00): Štěpánek (50. ATP) - Haase (46.), Berdych (7.) - Sijsling (62.).

Sobota (14:00): Rosol, Veselý - Rojer, De Bakker.

Neděle (13:00): Berdych - Haase, Štěpánek - Sijsling.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články