Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Safinová získala v Los Angeles druhý titul v sezoně

Los Angeles - Tenisový turnaj v Los Angeles vyhrála Dinara Safinová. Dvaadvacetiletá sestra bývalé mužské světové jedničky porazila v nedělním finále za 70 minut Italku Flavii Pennettaovou z Itálie 6:4, 6:2 a získala druhý titul v sezoně.

Dinara Safinová
zdroj: Wikipedia

Nechybělo přitom mnoho a turnaj mohl skončit pro Safinovou mnohem dříve. V utkání třetího kola proti kvalifikantce Alle Kudrjavcevové totiž čtvrtá nasazená musela odvrátit mečbol, než utkání vyhrála v tie-breaku třetího setu.

Poté už ale Safinová nebyla k zastavení a porazila Viktorii Azarenkovou i srbskou favoritku Jelenu Jankovičovou, které tak překazila cestu na pozici světové jedničky. "Takové věci se někdy stávají. Jeden zápas jen tak tak přetlačíte a druhý den hrajete mnohem líp. To se mi přesně dělo, hrála jsem lépe a lépe," uvedla finalistka letošního Roland Garros, která se v novém vydání žebříčku WTA posunula poprvé v kariéře na osmé místo.

Hrdinová s Uhlířovou na titul v Los Angeles nedosáhly
České deblistky Eva Hrdinová a Vladimíra Uhlířová nedosáhly ve finále čtyřhry na svůj premiérový společný titul. Sice vyhrály nad favorizovanou dvojicí z Tchaj-wanu ve složení Yung-Jan Chan, Chia-Jung Chuang první set 6:2, další sady však ztratily 5:7 a 4:10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články