Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Veselý překvapil, vyřadil v Prostějově Rosola

Prostějov - O malou senzaci se na tenisovém challengeru Czech Open v Prostějově postaral devatenáctiletý Jiří Veselý, který ve třech setech porazil Lukáše Rosola. Další reprezentant a pátý nasazený Radek Štěpánek porazil španělského antukáře a turnajovou čtyřku Alberta Montaňése 6:3, 6:4. Naopak svou prostějovskou pouť skončil trojnásobný vítěz a loňský finalista Jan Hájek, který podlehl Rusovi Tejmurazovi Gabašvilimu 4:6, 3:6.

Jiří Veselý
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Talentovaný mladík Veselý porazil v české bitvě druhého nejvýše nasazeného Lukáše Rosola 5:7, 6:4 a 7:6. Veselý sice nezvládl koncovku úvodní sady, v dalším průběhu ale těžil ze svého tvrdého podání, které zpestřil 12 esy. Rosol se v závěru zlepšil, ovšem v rozhodujícím tie-breaku ztratil po nevydařeném míči nervy. Vzteky rozbil raketu a koncentrovaný Veselý zakončil dlouhou bitvu posledním bodem přímo z podání.

"Odehráli jsme nesmírně těžký zápas, ve kterém rozhodovaly maličkosti. V tie-breaku bylo důležité, že se mi podařilo bodovat jedním stopbalem a třemi esy," řekl po utkání Veselý.

Štěpánka v utkání proti vítězi nedávného turnaje ATP v Nice potkala jediná slabší chvilka v závěru druhého setu, když za stavu 5:2 ztratil podání a následující hru.

V posledním čtvrtfinále vypadl po Montaňésovi i poslední španělský antukář a turnajová šestka Albert Ramos, který prohrál s Němcem Peterem Gojowczykem 3:6, 6:1 a 4:6.

V pátečním semifinále se od 11:00 hodin střetne Štěpánek s Gabašvilim a po nich Veselý s Gojowczykem.

Výsledky Czech Open:

Dvouhra - čtvrtfinále: Veselý (ČR) - Rosol (2-ČR) 5:7, 6:4, 7:6 (7:4), Štěpánek (5-ČR) - Montaňés (4-Šp.) 6:3, 6:4, Gabašvili (Rus.) - Hájek (8-ČR) 6:4, 6:3, Gojowczyk (Něm.) - Ramos (6-Šp.) 6:3, 1:6, 6:4.

Semifinálové dvojice: Štěpánek - Gabašvili, Veselý - Gojowczyk.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články