Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Štěpánkovi se návrat do dvouhry nepovedl, prohrál s kvalifikantem Ramosem

Monte Carlo - Radek Štěpánek v první dvouhře na okruhu ATP po čtvrtroční pauze neuspěl. Čtyřiatřicetiletý Čech podlehl v úvodním kole antukového turnaje série Masters v Monte Carlu 3:6 a 3:6 Albertu Ramosovi ze Španělska, jenž do hlavní soutěže postoupil z kvalifikace. Přímo do druhého kola byl nasazen Tomáš Berdych, jenž se utká se Španělem Marcelem Granollersem. V dosavadních dvou duelech s ním neztratil ani set.

Radek Štěpánek
zdroj: AP autor: Dita Alangkara

Štěpánek nehrál dvouhru na ATP Tour od 18. ledna, kdy ve třetím kole Australian Open vypadl s pozdějším celkovým vítězem Novakem Djokovičem. Koncem ledna se musel podrobit operaci vyhřezlé ploténky krční páteře a vrátil se až před týdnem ve čtvrtfinále Davisova poháru v Kazachstánu, kde po boku Jana Hájka absolvoval prohranou čtyřhru.

Pětadvacetiletému Ramosovi Štěpánek podlehl za 77 minut. Soupeři dokázal vzít jednou podání, sám však ztratil servis čtyřikrát a z turnaje vypadl. V Monte Carlu bude zkušený český tenista pokračovat už jen ve čtyřhře po boku Chorvata Ivana Dodiga, s nímž následně úspěšně zvládl úvodní zápas.

Poraněný kotník Djokoviče nezastaví

Na turnaji nakonec nebude chybět ani světová jednička Novak Djoković. Účast srbské hvězdy ohrožoval poraněný kotník, dnes však pořadatelé zveřejnili, že bude obhajovat loňské finále. Dnes Djoković trénoval, i když nohu při podání šetřil, a ve středu ho čeká úvodní zápas s Michailem Južným z Ruska.

Pravý kotník si pětadvacetiletý rodák z Bělehradu zvrtnul během minulého víkendu při čtvrtfinále Davisova poháru, i tak dovedl Srby k postupu přes Američany. Pozdější vyšetření magnetickou rezonancí vyloučilo vážnější zranění.

Djoković hrál na antuce ve svém bydlišti Monte Carlu dvakrát finále, loni i v roce 2009 však nestačil na tamního osminásobného šampiona Španěla Rafaela Nadala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články