Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Plíšková slaví v Kuala Lumpuru první triumf na WTA

Kuala Lumpur (Malajsie) - Česká tenistka Karolína Plíšková získala svůj první titul na okruhu WTA. Ve finále turnaje v malajském Kuala Lumpuru porazila Američanku Bethanii Mattekovou-Sandsovou ve třech setech 1:6, 7:5 a 6:3. V pondělním žebříčku se dvacetiletá hráčka posune ze 127. místa poprvé do první stovky.

Karolína Plíšková
zdroj: AP Photo autor: Lai Seng Sin

"Radost z prvního titulu na WTA mám velikou, jsem moc šťastná. Mám za sebou skvělý turnaj a dobré zápasy," potvrdila spokojenost Plíšková. V prvním setu hned v úvodu ztratila podání a získala jen jednu hru. "Nebyla jsem nervózní, aspoň si to myslím, ale překvapilo mě, jak ona hrála. Trefila tři nesmyslné returny, vedla 3:0 a pak už to jelo," uvedla rodačka
z Loun.

Svěřenkyně trenéra Jiřího Hřebce z pražské Štvanice od druhé sady zlepšila servis a opírala se o forhend, ze kterého soupeřku tlačila. Ve dvanácté hře vzala Plíšková sedmadvacetileté Američance podání a vynutila si rozhodující set. "Dlouho jsem se necítila dobře a nebyla jsem schopná dát return, ale pak to vyšlo," popsala svou hru česká tenistka.

Ve třetím setu byl zápas za stavu 1:1 kvůli dešti přerušen. Skoro půl hodiny o pauze si Plíšková telefonovala se sestrou dvojčetem Kristýnou, která v Malajsii vypadla v prvním kole a v pátek odletěla do Indian Wells. "Ségra mi radila, ať udělám něco s returnem, že mám jít víc do kurtu a ať bojuju," prozradila Karolína Plíšková.

Na dohrávku se vítězka juniorky na Australian Open z roku 2010 vrátila v mnohem lepší náladě a pohodě. "Byla jsem úplně jiná než předtím," uvedla a při hře to bylo znát. Za stavu 3:2 využila dobře returnující Plíšková brejkbol a šla do vedení 4:2. Zápas ukončila po hodině a tři čtvrtě nekompromisně esem.

O radost z titulu se mohla Karolína Plíšková podělit s matkou, která s ní v Kuala Lumpuru byla. Na oslavu ale nebude čas, protože tenistka hned v pondělí ráno letí na turnaj do Indian Wells. Ani obří šampaňské, které dostala spolu s trofejí, neotevře. "Váží snad deset kilo, to jim tady nechám na památku," dodala s úsměvem.

Tenisový turnaj žen v Kuala Lumpuru:

Dvouhra - finále:

Karolína Plíšková (ČR) - Matteková-Sandsová (USA) 1:6, 7:5, 6:3.

Čtyřhra - finále:

Aojamaová, Čchang Kchaj-Čchen (2-Jap./Tchaj-wan) - Husárová, Čang Šuaj (1-SR/Čína) 6:7 (4:7), 7:6 (7:4), 14:12.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články