Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů CEV 2023/2024

Vaidišová postoupila do osmifinále, Berdych a Záhlavová končí

Londýn - Nejvýše nasazený český tenista ve Wimbledonu Tomáš Berdych na třetím grandslamu sezony vypadl. Turnajová jedenáctka dnes prohrála v třetím kole s Fernandem Verdaskem ze Španělska 4:6, 4:6 a 0:6. Po porážce s 22. nasazeným soupeřem neobhájí Berdych loňskou účast ve čtvrtfinále, v kterém před rokem podlehl pozdějšímu finalistovi Rafaelu Nadalovi.

Nicole Vaidišová
zdroj: EPA

Dvacátý hráč světa Berdych se s o dvě místa lepším Verdaskem utkal popáté v kariéře a připsal si druhou porážku. Se španělským tenistou prohrál pouze první vzájemný zápas před třemi lety, v následujících třech duelech v roce 2007 zvítězil. V prvním setkání s Verdaskem na trávě však český tenista po celý zápas tahal za kratší konec.

Vaidišová jde dál, Záhlavová končí 

Českou tenistku Nicole Vaidišovou už dělí jen jediné vítězství od obhajoby loňského čtvrtfinále ve Wimbledonu. Ve třetím kole dnes porazila 6:2 a 6:4 Australanku Casey Dellacquaovou a postoupila tak do osmifinále, v němž se utká s Ruskou Annou Čakvetadzeovou, která ve dvou setech vyřadila krajanku Jevgeniji Rodinovou.

Vaidišová, která se v posledních měsících potýkala se ztrátou formy, dnes odvedla soustředěný výkon a od začátku měla jasně navrch. Bez problémů vyhrála první set a z rytmu ji nevyvedla ani dešťová přeháňka, kvůli níž byl zápas v druhé sadě přerušen za stavu 4:3 pro českou tenistku při jejím podání. 

Dohrávku osmnáctá nasazená hráčka bez většího zaváhání zvládla a dostala se mezi nejlepší šestnáctku. Poprvé od lednového Australian Open se jí podařilo vyhrát na turnaji třikrát za sebou.

Naopak tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová ve třetím kole Wimbledonu vypadla. Podlehla totiž čtvrté nasazené Rusce Světlaně Kuzněcovové. Dvaadvacetiletá rodačka z Plzně prohrála s vítězkou US Open z roku 2004 po setech 2:6 a 4:6, přesto dosáhla největšího úspěchu na grandslamech v kariéře.

Překvapení na úkor světové jedničky

Světová tenisová jednička Ana Ivanovičová vypadla v třetím kole Wimbledonu. Nejvýše nasazená srbská hráčka, která vyhrála předchozí grandslamový turnaj Roland Garros, dnes v Londýně nečekaně podlehla Číňance Ťie Čeng 1:6 a 4:6.

Už ve středečním duelu druhého kola měla dvacetiletá Ivanovičová s postupem velké starosti a vyřazení odvrátila jen s notnou dávkou štěstí. V zápase s Francouzkou Nathalií Dechyovou čelila dvěma mečbolům, nakonec však po velkém boji vyhrála 10:8 v třetím setu.

Dnes však byla nečekaně nad její síly až 133. hráčka světového žebříčku Ťie Čeng, která předloni ve Wimbledonu triumfovala ve čtyřhře. Číňanka po hladce vyhraném prvním setu prorazila favorizované, ale často chybující soupeřce podání i v druhé sadě a přesnými údery dovedla zápas za hodinu a 12 minut k vítězství.

Do osmifinále naopak postoupil nejvýše nasazený Roger Federer. V All England Clubu porazil Francouze Marka Gicquela 6:3, 6:3 a 6:1. Švýcarský tenista vyhrál 61. zápas na trávě za sebou a od rekordního
šestého wimbledonského titulu za sebou ho dělí čtyři vítězství. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články