Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Petkovicová se vrátila po dlouhé pauze vydřenou výhrou

New Haven (USA) - Po čtyřměsíční zdravotní pauze se německá tenistka Andrea Petkovicová vrátila na okruh WTA vítězstvím. V prvním kole turnaje v New Havenu porazila Maďarku Timeu Babosovou po velkém boji 6:3, 5:7, 7:5. Utkání trvalo dvě hodiny a 41 minut. Ve druhém kole se Petkovicová utká s šestou nasazenou Slovenkou Dominikou Cibulkovou.

Andrea Petkovicová
zdroj: YouTube

Petkovicová nejprve v úvodu sezony nehrála dva měsíce kvůli únavové zlomenině v bederní části páteře, krátce po návratu si pak v dubnu přetrhla vazy v kotníku. "Byla jsem hodně nervózní, ale taky natěšená. Byl to skvělý zápas, Timea hrála výborně," pochválila čtyřiadvacetiletá Němka o pět let mladší soupeřku, která do soutěže postoupila z kvalifikace.

Wozniacká je stále neporažená

Neporazitelnost v New Havenu si dál drží Dánka Caroline Wozniacká, která zahájila útok na čtvrtý triumf z tohoto turnaje za sebou vítězstvím nad Ruskou Jekatěrinou Makarovovou dvakrát 6:3. Nasazená trojka tak vyhrála v New Havenu i svůj osmnáctý zápas. "Cítím se tu jako doma, proto se mi tady hraje dobře," uvedla Wozniacká. Nyní ji čeká Švédka Sofia Arvidssonová.

Svou soupeřku v druhém kole už zná i Petra Kvitová, která měla na úvod volný los. Vítězka nedávného turnaje v Montrealu a nasazená dvojka se střetne s mladou domácí hráčkou Nicole Gibbsovou, americkou univerzitní šampionkou, které patří v žebříčku až 312. příčka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články